Comandă produse de peste 200 lei și ai TRANSPORT GRATUIT!

Ce nu ar trebui să faci niciodată pielii tale

Ce nu ar trebui să faci niciodată pielii tale

În ultimii ani s-a dezvoltat foarte mult industria beauty și s-au comercializat fel și fel de produse care mereu promit să aducă "tenul perfect" fără filtre și tinerețe fără bătrânețe. Suntem zilnic bombardați cu noi produse fie prin reclame făcute de influencerii preferați sau pe rețelele de socializare. Această "bombardare" de produse a adus la multe confuzii legate de îngrijirea tenului și există tendința de a face exces de zel, de a folosi unele produse în exces, sau de a folosi prea multe produse una după alta, în ordinea nepotrivită. Îți vom arăta care sunt cele mai frecvente greșeli atunci când vine vorba de îngrijirea pielii tale.

Poate cel mai rău lucru pe care îl putem face cu pielea noastră, este acela de a ne stoarce coșurile, punctele albe sau negre. Știm că nu ar trebui să facem asta, însă majoritatea dintre noi abia așteptăm să stoarcem coșurile apărute pe față. Doar că făcând asta, creem și mai multă inflamație în zona respectivă. Să nu mai pomenim de bacteriile care se împrăștie pe față după ce ne-am "ocupat" de coșuri și puncte negre, agravând situația de cele mai multe ori. Ca să scapi de coșuri și puncte negre folosește un gel sau o spumă de curățare cu acizi AHA (Aha Cleansing Mousse - Byotea) ce au proprietăți de iluminare și exfoliere și sunt potriviți pentru combaterea petelor negre, cicatricilor, acneei și a semnelor de îmbătrânire. Mai apoi, poți folosi un toner cu acid salicilic pentru uscarea coșurilor și diminuarea petelor (All Skin Types - Face Peeling, Byotea) după care va trebui să "sigilezi" totul cu o cremă de față revitalizantă (Revitalizing Face Cream, Byotea) aplicând-o pe față, gât și decolteu.

Cu toate că mai sus vorbeam despre beneficiile exfolierii, o altă greșeală frecvent întâlnită în rutina de skin-care este "over-exfoliation", adică folosirea în exces a produselor care conțin ingredienți activi de exfoliere, distrugând astfel bariera protectoare a pielii. Dacă exfoliezi prea mult fața riști să o iriți și să o expui la foarte multe toxine. O exfoliere corectă se face treptat, începând cu concentrații mici de substanță activă, aplicată mai rar, urmând să mărești treptat concentrația și frecvența, în funcție de răspunsul pielii.

De exemplu, poți folosi o mască exfoliantă cu AHA de 3-4 ori pe săptămână, sau un toner exfoliant cu acid salicilic în concentrație mică. După ce pielea s-a obișnuit cu exfolierea, este bine să continui cu produse mai concentrate precum Gelul Pentru Exfoliere și Curățare Profundă Cu Acid Glicolic în procentaj de 18%, pe care să îl folosești la început o dată pe săptămână, apoi de două până la de trei ori pe săptămână. Asigură-te întotdeauna că pielea e obișnuită cu o astfel de exfoliere și folosește întotdeauna o cremă calmantă și hidratantă după.

Tot din categoria "must not do" sau mai degrabă "must not forget" este protecția solară. Se pare că soarele este responsabil de îmbătrânirea tenului tău 90% fiind urmat de genetică și alți factori externi. Poate ai tot auzit cât de important este să porți protecție solară zilnic, iar acum îți și spunem de ce: razele solare (nu doar cele din anotimpurile calde) distrug colagenul din piele, iar acest lucru duce la pierderea elasticității și apariția ridurilor. Petele pigmentare sau petele roșiatice sunt și ele efecte directe ale expunerii la soare, fără protecție. Asigură-te că folosești zilnic protecție solară cu factor de minim 30 și UVA/PA de minim 4 stele (UVA/PA++++).

O altă greșeală frecvent întâlnită în rutina de îngrijire a pielii este că uităm de ochi, gât și decolteu. E foarte important ca atunci când folosești produsele de curățare, exfoliere, hidratare și protecție solară să mergi cu ele în jos pe gât și pe decolteu, deoarece și aceste părți ale corpului sunt la fel de sensibile ca pielea de pe față, iar semnele îmbătrânirii se văd foarte rapid și aici. Poți folosi aceleași produse pe care le folosești pe față și mai poți adăuga o cremă cu colagen pentru fermitate și elasticitate (Crema Hidratanta 24H Cu Colagen Marin Si Ulei De Argan Byothea) sau un ser pentru față și gât (Ser cu Acid Hyaluronic pentru Fata si Gat Pierre Rene) pe care să le folosești în mod special în aceste zone. Pentru ochi, folosește un ser sau o cremă specială care să te hidrateze din abundență și care să reducă cearcănele și ridurile. Gelul drenant și hidratant pentru conturul ochilor, are o consistență cremoasă, moale și răcoritoare cu efect de drenare și hidratare, eficient împotriva pungilor și a cearcănelor de sub ochi. Vitaminele A și C combat semnele de îmbătrânire și cele lăsate în urma oboselii sau stresului. Vitamina PP reduce pigmentarea iar Pantenolul oferă protecție și hrănire tenului.

O ultimă greșeală pe care vrem să o menționăm, este aceea de a folosi la nesfârșit aceleași produse cosmetice. Probabil ai și tu un produs preferat de care te-ai îndrăgostit și le spui tuturor prietenelor tale despre el, cu gândul că îl vei folosi doar pe acela de acum înainte. Însă există suficiente studii care au arătat că și produsele de skincare trebuie schimbate, deoarece în timp, pielea se poate obișnui cu fiecare ingredient și ajunge sa nu mai reacționeze în vreun fel. Pe lângă asta, tenul nostru e mereu în schimbare, în funcție de anotimp, schimbări în dietă, schimbări hormonale, etc. Fie că folosești produse profesionale sau produse drugstore, acestea trebuie la un moment dat schimbate, pentru ca pielea feței și gâtului tău să beneficieze la maxim de toate beneficiile oferite de ingrediente și formule.

Acum știi ce să nu faci "pe pielea ta", la propriu. Așa cum în viața de zi cu zi există reguli care trebuie respectate pentru ca lucrurile să meargă bine, așa și în domeniul skincare, trebuie să urmezi niște pași, să adaugi sau să scoți unele produse din rutina ta zilnică, iar astfel te vei bucura de un ten frumos, cât mai mult timp.