Comandă produse de peste 200 lei și ai TRANSPORT GRATUIT!

7 sfaturi pentru a avea un păr vopsit, frumos și sănătos

7 sfaturi pentru a avea un păr vopsit, frumos și sănătos

    Multe dintre femei iubesc să-și vopsească părul în diferite culori, însă toate aceste schimbări prin care trece podoaba capilară pot avea un preț: păr uscat, lipsit de vitalitate sau chiar ars. Există însă o mulțime de modalități prin care te poți bucura de un păr vopsit și, în același timp, sănătos.

1. Alege o vopsea de calitate

    Atunci când îți vopsești părul, este important să folosești un produs bun, care să nu afecteze structura părului. Alege o vopsea ce nu conține chimicale dure, precum amoniacul.

2. Urmărește instrucțiunile

    Este crucial să găsești un hair-stylist bun, care știe ce face. Dacă alegi însă să te vopsești acasă, citește instrucțiunile cu atenție și nu lăsa vopseaua aplicată pe păr peste timpul recomandat. De asemenea, ar fi o idee bună să te ajute cineva.

3. Achiziționează-ți produsele potrivite

    Părul proaspăt vopsit este extrem de vulnerabil. Pentru a fi sigură că părul tău va rămâne la fel de sănătos și culoarea va rezista pentru o perioadă mai lungă de timp, este crucial să investești în câteva produse bune de protejare a culorii părului vopsit.

    Șampoanele și măștile ce protejează culoarea părului vopsit formează un strat protector ce contribuie la menținerea culorii pentru un timp îndelungat. Șampoanele fără sulf reprezintă întotdeauna o opțiune bună, întrucât nu îndepărtează uleiurile naturale din păr și nu lasă depuneri, ce modifică culorea părului vopsit.

4. Hidratează-ți părul folosind un balsam

    Unul dintre cele mai cunoscute efecte ale vopsirii părului este reprezentat de faptul că acesta devine foarte uscat. Singurul mod prin care poți rezolva această problemă este folosirea balsamului. Măștile pentru păr se pot dovedi la fel de utile și eficiente.

5. Folosește cât mai rar uscătorul de păr

    Toată lumea știe că folosirea în mod constant a dispozitivelor pentru coafat ce funcționează pe bază de căldură poate conduce la deteriorarea vizibilă a părului. Dacă trebuie totuși să folosești un uscător de păr, setează-l pe treapta “cool” și ține-l la cel puțin 15 cm depărtare de părul tău. Renunță la a-ți îndrepta sau ondula părul și încearcă noi tipuri de coafuri. Dacă singura soluție este să folosești căldura, aplică-ți întotdeauna un ulei de protecție.

  6. Clătește-ți părul cu apă rece

    Clătirea părului cu apă caldă conduce la efectul de “frizz”. De asemenea, există șanse mai mari ca părul tău să se deterioreze atunci când îl clătești cu apă caldă. Un mod eficient de a evita această situație este să-ți clătești întotdeauna părul cu apă rece. Aceasta îți sigilează cuticulele, controlează efectul de “frizz” și menține culoarea părului vopsit.

7. Tunde-ți vârfurile în mod regulat

    Dacă ai părul vopsit, este necesar să-ți tunzi vârfurile la fiecare 6-8 săptămâni. Având în vedere că după vopsire părul tău este mult mai expus deteriorării, este crucial să-l tunzi în mod regulat, pentru a-i menține sănătatea. Acest lucru va preveni, de asemenea, apariția vârfurilor despicate și ruperea părului.

    Folosește cele 7 sfaturi pentru a-ți îngriji părul vopsit și te vei bucura de un aspect frumos și sănătos al acestuia.