Comandă produse de peste 200 lei și ai TRANSPORT GRATUIT!

Balayage vs șuvițe: care este diferența?

Balayage vs șuvițe: care este diferența?

Ce este balayage-ul?

Termenul "balayage" se referă la o tehnică de vopsire a părului, care a devenit populară în ultimii ani, în toate saloanele de coafură. Această tehnică este defapt un proces diferit de aplicare a vopselei pe păr: de la rădăcini către vârfuri, într-un mod care creează o tranziție naturală și subtilă între culori. “Șuvitele” din tehnica balayage sunt doar câteva nuanțe mai deschise decât culoarea de bază a părului și se blenduiesc natural cu restul părului.

În loc să folosească folii sau alte metode de separare a părului, hairstyliștii care aplică tehnicile de balayage utilizează o pensulă plată și largă pentru aplicarea vopselei în mod liber, pentru a crea un aspect natural și radiant. Tehnica balayage poate fi aplicată pe părul de orice culoare și poate fi personalizată pentru a se potrivi cu orice tip de stil sau formă a feței.

Balayage-ul este folosit pentru a crea o varietate de efecte, cum ar fi iluminarea și adâncimea culorii, accentuarea unor trăsături specifice ale feței sau pentru a crea un aspect natural și ușor de întreținut.

De obicei, balayage-ul rezistă mai mult decât niște șuvițe normale și nu este nevoie de un “touch-up” atât de des. Cu toate acestea, este important ca după ce ai beneficiat de această procedură, să folosești produse specifice care să îți îngrijească și să îți întrețină părul: un șampon pentru întreținerea părului vopsit alături de un balsam pentru păr vopsit. Ca tratament, e de preferat să folosești de două ori pe săptămână o mască pentru protecția părului vopsit.

Ce sunt șuvițele și în ce fel diferă față de balayage?

Șuvițele reprezintă și ele o tehnică de colorare a părului, care implică selectarea unor secțiuni de păr subțiri și vopsirea lor cu o culoare diferită față de culoarea naturală a părului. Această tehnică poate fi aplicată prin folosirea foliilor sau a unor tehnici de separare a șuvițelor de restul părului.

Spre deosebire de balayage, șuvitele sunt evidente și au o tranziție mai pronunțată între culoarea naturală a părului și culoarea vopsită. O altă diferență este că șuvițele sunt aplicate pe întreaga lungime a părului, în timp ce balayage-ul se concentrează în special pe vârfuri și zonele din jurul feței.

În timp ce balayage-ul creează un efect natural, șuvițele oferă o transformare mai dramatică a părului, adăugând dimensiune și textură părului.

În general, alegerea între șuvite și balayage depinde de preferințele personale și de efectul pe care dorești să îl obții.

Este important de știut că șuvițele sunt mai greu de întreținut și nu sunt la fel de rezistente în timp ca un balayage. Pentru a păstra șuvițele cât mai mult timp, părul tău va avea nevoie de extra-îngrijire. Foloseșe acest lapte cheratinizat pentru părul vopsit care protejează și menție o culoare frumoasă, lăsând în același timp părul foarte moale și mătăsos.


Va trebui să introduci în rutina de îngrijire și un ulei hidratant pentru păr vopsit sau un fluid pentru vârfuri despicate, care să hidrateze vârfurile și să dea un aspect radiant, strălucitor părului și să împiedice despicarea vârfurilor.