Comandă produse de peste 200 lei și ai TRANSPORT GRATUIT!

Cele mai bune vopsele de păr. Iată ce să alegi!

Cele mai bune vopsele de păr. Iată ce să alegi!

Alegerea unei vopsele de păr se poate dovedi a fi o adevărată provocare, întrucât ești pusă în fața a sute de variante și culori, decizia fiind una extrem de dificilă. Cu toate acestea, dacă îți acorzi suficient timp și ai în vedere culoarea tenului tău, paleta de opțiuni se va restrânge considerabil și vei reuși astfel să alegi o culoare care te va face să arăți și să te simți foarte bine.

Vopsirea părului, fie că alegi să o faci acasă sau la salon, ridică numeroase întrebări. Care sunt avantajele și dezavantajele tipurilor de vopsele? Vei opta pentru o vopsea de păr profesională? Ce diferențe sunt între o vopsea de păr fără amoniac și una cu amoniac? Ce nuanță de păr ți se potrivește? Întrucât știm că nu îți va fi ușor să alegi vopseaua de păr care ți se potrivește, îți recomandăm câteva dintre cele mai bune vopsele de păr.

Ce ingrediente trebuie să conțină cele mai bune vopsele de păr

Vopsitul părului este un proces ce poate deteriora părul, în funcție de culoarea aleasă și de rezistența părului tău. Dacă dorești să treci de la un păr închis la culoare la o nuanță deschisă de blond, șansele de a-ți arde părul și de a deteriora structura firului de păr sunt destul de mari. Desigur, un factor important sunt și ingredientele conținute de vopselele de păr. Multe dintre cele mai bune vopsele de păr din comerț conțin substanțe chimice periculoase precum parafenilendiamina, dioxane, rezorcină, parfumuri sintetice, persulfați și parabeni.

Cele mai bune vopsele de păr sunt cele naturale, care nu conțin amoniac, parabeni sau rezorcină și sunt testat dermatologic. În ultimii ani, cea mai nouă tendință în industria vopselelor pentru păr o reprezintă vopselele fără amoniac, cu formule speciale care nu „ard” firul de păr, preferabil cât mai organice. Tocmai din acest motiv, există pe piață cele mai bune vopsele de păr fără amoniac, cu ingrediente extrase din plante, ce oferă părului tău o culoare de lungă durată, hrănește părul și îl menține puternic și sănătos. Este important să reții că ingredientele sintetice dintr-o vopsea de slabă calitate nu permite părului să respire, pot irita pielea scalpului și pot degrada semnificativ firul de păr.


Cum alegi cea mai bună vopsea de par pentru tine

Nu există criterii standard în funcție de care să te poți ghida în alegerea celor mai bune vopsele de păr. Noi suntem însă de părere că vopselele ieftine de păr ar trebui evitate. Atunci când te-ai decis că este momentul să te bucuri de o schimbare de look, trebuie să te asiguri că alegi cea mai bună vopsea pentru părul tău. Iată ce factori trebuie să ai în vedere pentru a te asigura că alegi cea mai bună variantă din catalogul de vopsea de păr!

În funcție de culoarea tenului

Culoarea tenului este un aspect important în alegerea celei mai bune vopsele de păr pentru tine. Dacă ai tenul deschis la culoare, e bine să folosești o vopsea de păr mai închisă, în timp ce pentru un ten mai închis este recomandată o vopsea de păr în culori mai deschise. Niciodată nu este indicat să alegi pentru păr o nuanță apropiată de cea a pielii, pentru că aceasta va reduce efectul de ansamblu.

Dacă ai tenul măsliniu sau mediu, cele mai bune vopsele de păr pentru tine sunt cele în nuanțe de castaniu, blond auriu, roșcat sau nuanțe de șaten deschis. Pentru tonurile reci ale pielii, vopseaua de păr trebuie să fie în nuanțe de negru intens, ciocolatiu, șaten sau blond cenușiu.

În funcție de culoarea ochilor

Culoarea ochilor reprezintă un atu important al feței și un factor de luat în considerare atunci când alegi vopseaua de păr potrivită. În timp ce pentru ochii albaștri sunt recomandate nuanțele de maro închis și pentru ochii verzi nuanțele de roșcat, pentru ochii căprui sunt ideale nuanțele de maro deschis sau de caramel.

În funcție de gradul de acoperire al firelor albe

În ceea ce privește gradul de acoperire, cu siguranță te întrebi ce vopsea acoperă firele albe. Cea mai eficientă vopsea pentru acoperirea firelor albe este cea cu colorare permanentă. Poți opta pentru o variantă de vopsea cu sau fără amoniac. Da, chiar și o vopsea de păr fără amoniac poate acoperi în totalitate firele albe de păr!

În funcție de cantitatea de amoniac și calitatea oxidantului

Cantitatea de amoniac pe care o conține vopseaua de păr este importantă pentru sănătatea firului de păr și pentru longevitatea culorii. În cazul în care dorești să-ți deschizi culoarea părului cu mai multe nuanțe sau dorești ca vopseaua să persiste mai mult timp pe firul de păr, este recomandată achiziționarea unei vopsele de păr profesionale.

În ceea ce privește oxidantul, acesta este foarte important în alegerea celei mai bune vopsele de păr. Cu cât oxidantul este mai puternic, cu atât va distruge mai tare părul. În timp ce pentru o culoare cu un ton mai deschisă este folosit un oxidant de 3%, pentru nuanțe mai deschise se folosește oxidantul de 6% sau 9%, iar cel de 12% este utilizat pentru nuanțele de blond și pentru șuvițe. Oxidantul care vine la pachet cu vopselele de păr din comerț este unul de slabă calitate, motiv pentru care culoarea nu va rezista pe păr mai mult de 2 luni.

În funcție de brand

Brandul este, de asemenea, un alt factor decisiv în alegerea celei mai bune vopsele de păr. Producătorul are un rol important, motiv pentru care majoritatea femeilor optează pentru branduri cunoscute de vopsele de păr. Mărcile profesionale de vopsea caută întotdeauna să vină pe piață cu produse noi, îmbunătățind calitatea acestora și a ingredientelor componente.


Cele mai bune vopsele de păr. Top recomandări

Te întrebi care sunt cele mai bune vopsele de păr? Iată recomandările noastre!

Vopsea de păr Oro Therapy

Vopseaua de păr pentru uz profesional Oro Therapy fără amoniac este o vopsea unică, nemaiîntâlnită, o vopsea plină de strălucire, lux și catifelare a părului. Se poate spune chiar că este un tratament efectuat părului chiar în timpul vopsirii acestuia. Culorile de vopsea de păr sunt permanente, non-agresive și non-toxice, acoperind astfel 100% firele albe și oferind extra-strălucire părului. Culoarea este minunată și vie datorită pigmenților de înaltă calitate care îmbracă perfect părul, pentru o colorare de lungă durată și acoperire în totalitate a firelor albe, chiar și a celor sticloase.

Aceasta se regăsește în numeroase nuanțe, de la blond auriu platinat, blond platinat super deschis, blond bej deschis, arămiu roșcat închis și până la șaten deschis, castaniu, alună, ciocolată amară, negru etc. Dacă vrei să achiziționezi cele mai bune vopsele de păr blond, poți alege întotdeauna gama Oro Therapy de pe HNI Cosmetice!


Vopsea de păr Fanola

Vopseaua de păr cremă permanentă din gama Fanola este îmbogățită cu Ginkgo Biloba, fiind special creată pentru a proteja atât părul, cât și scalpul. Rezultatele sunt excepționale și de durată, părul rămâne hidratat, strălucitor și mătăsos chiar și după câteva săptămâni.

Oferă o acoperire de 100% a firelor albe și o paletă foarte largă de 114 culori diverse și vibrante. Indiferent că încerci un negru ca abanosul, un roșu ca focul sau un extra-blond, rezultatul te va uimi atât prin culoare, cât și prin păstrarea îndelungată a acesteia. Cele mai bune vopsele de păr roșu le poți găsi în această gamă, așa că nu ezita să-ți pui în evidență tenul cu pistrui și ochii verzi!


Vopsea de păr Be Hair 12 Min

În topul celor mai bune vopsele de păr se numără și vopseaua de păr din gama Be Hair 12 min. Vopseaua de păr Be Hair 12 Min fără amoniac acționează în 12 minute. conține caviar, cheratină și colagen. Această cremă de colorare eliberează în 12 minute toată eficacitatea ingredientelor active, pentru a obține o putere maximă de colorare, strălucire, luminozitate, regenerare și protectie. Aceasta se remarcă atât prin timpul său rapid de acțiune, cât și prin rezultatele magnifice pe care le oferă.


Vopsea de păr Be Color Crazy 12 Min

Este o vopsea sub forma de gel, superpigmentată, fără amoniac, ce acționează în 12 minute. Conține caviar, cheratină și colagen. Culoare directă, mixabilitatea perfectă între diferite nuanțe, ceea ce permite stilistului să creeze nuanțe infinite.


Vopsea de păr Be Hair 24 Min

Tot în gama Be Hair vei găsi și această vopsea permanentă, cu amoniac incapsulat, ce acționează în 24 de minute. Se bazează pe un sistem de colorare double action care combină eficacitatea și performanțele culorii ce conține amoniac cu avantajele culorii fără amoniac. Conține caviar, cheratină și colagen. Este o vopsea de păr deosebită și eficientă, culoarea obținută este sănătoasă, rapidă, strălucitoare, durabilă și ușor de folosit.


Sperăm ca la finalul acestui ghid să știi deja care sunt cele mai bune vopsele de păr pentru tine și că vei face cea mai potrivită alegere pentru un păr sănătos, strălucitor și frumos colorat!