Comandă produse de peste 200 lei și ai TRANSPORT GRATUIT!

Cum obtinem un par Gri silver cu vopseaua Fanola [ Video ]

Cum obtinem un par Gri silver cu vopseaua Fanola [ Video ]

Daca in sfarsit ai gasit raspunsul la intrebarea „Ce culoare sa ma vopsesc?” si ai decis pentru un gri cenusiu, atunci acest articol este pentru tine! Culoarea gri la par nu este atat de dificil de obtinut daca tii cont de nuanta naturala a podoabei tale capilare si urmezi pasii descrisi mai jos. Descopera ce trebuie sa iei in calcul inainte de a te vopsi, cum sa-ti vopsesti parul gri argintiu si cum il mentii!

Ce lucruri trebuie sa iei in calcul inainte de a te vopsi

Colorarea parului se poate realiza si acasa, dar nu te sfatuim sa incepi acest proces inainte sa te documentezi temeinic. Parul vopsit gri cenusiu poate fi de-a dreptul fascinat, insa, inainte de a face „marele” pas, este indicat sa iei in considerare anumite lucruri. Afla care sunt acestea!

Nuanta naturala a parului tau

Daca nuanta podoabei tale capilare este blond deschis, atunci iti va fi destul de usor sa obtii culoarea gri la par. In schimb, daca esti bruneta, va fi nevoie sa te decolorezi de multiple ori pentru a obtine o baza asupra careia vopseaua sa prinda.

Este foarte important ca, in acest caz, sa nu accelerezi procesul. Asteapta cel putin doua saptamani intre decolorari pentru a nu deteriora firul de par si in niciun caz nu sta mai mult decat durata recomandata pentru ca oxidantul sa-si faca efectul!

Calitatea vopselei

Cea mai buna vopsea de par gri care să aiba si un efect de durata trebuie sa nu contina foarte mult amoniac si sa fie formulata cu ingrediente hidratante, care ofera protectie parului si pielii. Un continut ridicat de amoniac poate pune probleme sanatatii podoabei capilare, existand posibilitatea ca aceasta sa-si piarda stralucirea si rezistenta.

Iti recomandam vopseaua de par permanenta tip corector argintiu de la Fanola. Aceasta are in compozitie doar 1,6% amoniac si este imbogatita cu Ginko Biloba, care ajuta la oxigenarea scalpului si la cresterea firului de par. Fiind o vopsea profesionala pentru par gri, nu va trebui sa-ti faci griji in legatura cu formularea acesteia!

Tipul de vopsea

Vopsea permanenta

Dupa cum ii spune si numele, vopseaua permantenta are un efect de durata si se prepara prin amestecul cu un oxidant, in functie de cat de mult vrei sa-ti deschizi nuanta parului.

Vopsea semipermantenta

Vopseaua semipermanenta este o vopsea nuantatoare. In acest caz nu este nevoie sa folosesti oxidant si o poti amesteca in sampon sau in masca de par folosita daca-ti doresti o culoare mai luminoasa. Aceasta se pierde dupa cateva samponari si este disponibila intr-o gama variata de culori „wild”. Pentru a obtine culoarea pe care o doresti, poti alege vopseaua de par semipermanenta gri perlat.

Vopsea demipermanenta

Vopseaua demipermanenta e o combinație între cea permanenta si cea semipermanenta. Aceasta nu contine amoniac si se decoloreaza treptat, dupa aproximativ 10 spalari. De asemenea, se foloseste alaturi de oxidanti mai slabi.

Cum iti vopsesti parul gri silver cu Fanola?


Par inchis la culoare

In cazul in care vrei sa ajungi de la bruten la gri, trebuie sa te inarmezi cu multa rabdare. Parul tau nu va arata perfect dupa prima decolorare. Va fi nevoie de cel putin 3 decolorari pentru a-ti deschide parul 8 niveluri cu un oxidant 9 sau 10%. In niciun caz nu recurge la oxidant de 12%, deoarece risti sa-ti deteriorezi podoaba capilara iremediabil!

Asteapta minim doua saptamani intre decolorari si nu te ingrijora! Nuantele de oranj sau de galben aprins care vor aparea pot fi remediate cu un toner pentru par gri. Dupa ce reusesti sa-ti deschizi parul suficient, utilizeaza vopseaua permanenta pentru par gri de la Fanola, mentionata mai sus. O alta optiune este sa alegi o vopsea de tip toner anti-galben, mai ales daca vrei sa obtii un gri intr-o nuanta mai deschisa.

Cel mai bine este sa rezisti tentatiei de a utiliza un accelerator de culoare gri. Un astfel de produs se adauga in amestecul de pudra si oxidant al vopselei si scurteaza timpul de asteptare. Insa, avand in vedere faptul ca va trebui sa te decolorezi de multiple ori, riscul de a-ti arde parul si de a-l deteriora iremediabil este prea mare.

Oricat de multa nerabdare ai avea pentru a obtine un par argintiu, cel mai bine este sa ai incredere in proces!

Par deschis la culoare

Daca ai un par deschis la culoare, iti va fi mult mai usor sa obtii argintiul la care visezi! E posibil ca nici macar sa nu ai nevoie de decolorare, mai ales in cazul in care nu-ti doresti un gri foarte luminos. Tot ce trebuie sa faci este sa folosesti vopseaua permanenta pentru par gri de la Fanola si rezultatele nu vor intarzia sa apara!

Se poate intampla sa observi cateva reflexe galbene in parul tau inclusiv dupa spalarea si uscarea acestuia. Nu te impacienta! Poti utiliza un toner de par gri, ai carui pigmenti sa corespunda culorii complementare nuantei nedorite din podoaba ta capilara. Astfel, daca este vorba de galben, foloseste un toner violet.

Daca blodul tau este unul mai inchis, atunci te sfatuim sa-l decolorezi cu un oxidant de 6%, dupa care poti aplica vopseaua pentru par gri de la Fanola. Nuantatorul sau tonerul sunt optionale, in functie de rezultatele pe care le obtii.

Cum ai grija de parul gri si cum il mentii


De la grija pe care o ai in alegerea oxidantului, la folosirea produselor profesionale pentru par in timpul si dupa decolorare, exista mai multe lucruri pe care e nevoie sa le ai in vedere.

Nu folosi oxidant cu o concentratie mai mare de 9%

Oricat de mult ti-ai dori sa obtii un par argintiu intr-un timp cat mai scurt, nu folosi niciodata un oxidant cu o concentratie mai mare de 9%! Mai bine astepti cel putin doua saptamani intre doua decolorari, dar stii ca nu afectezi sanatatea firului de par. O decolorare cu oxidant mai mare 9% prezinta destul de multe multe riscuri, de la iritarea scalpului, pana la arderea parului.

Asadar, oxidantul 12% este rezervat numai hairstilistilor. Desi poate deschide culoarea parului cu pana la 8 niveluri, nu ar trebui sa il folosesti niciodata acasa.

Nu decolora parul proaspat vopsit

La fel cum nu este indicat sa-ti decolorezi parul la un interval mai mic de doua saptamani, nici parul vopsit nu trebuie oxidat imediat. Daca te-ai vopsit acasa intr-o culoare care-ti deschide nuanta parului si rezultatele nu te multumesc, atunci foloseste un toner sau un nuantator pentru a elimina reflexele oranj sau galbene din podoaba ta capilara.

In schimb, in cazul in care te-ai vopsit acasa intr-o culoare intunecata, trebuie sa stii ca este destul de riscant sa te decolorezi, deoarece nu ai posibilitatea de a ghici ce culoare au pigmentii care s-au impregnat cel mai puternic in firul de par. Astfel risti sa ramai cu o culoare pe care nu o poti neutraliza cu un toner. In acest caz, cel mai bine este sa apelezi la ajutorul unui specialist.

Nu folosi produse de styling care încălzesc părul

Decolorarea usuca firul de par, lasandu-i cuticulele deschise. De aceea este important sa folosesti masti si uleiuri hidratante. Nu doar atat, dar este indicat sa eviti pentru cel putin trei saptamani produsele de styling precum uscatorul, placa de par sau ondulatorul, intrucat parul este mai vulnerabil la caldura in aceasta perioada.

Iti sugeram sa strangi toate aceste produse si sa le plasezi intr-un loc mai greu accesibil, astfel incat sa fii in afara oricarei tentatii de a le folosi. Ai putea chiar sa rogi o prietena sa ti le „gazduiasca”!

Foloseste sampon nuantator

Samponul nuantator te poate ajuta sa-ti mentii culoarea parului intr-o forma excelenta. Tot ce trebuie sa faci este sa-l utilizezi o data la cateva saptamani, atunci cand observi ca reflexele galbui sau oranj incep iar sa apara.

Maseaza parul ud cu sampon nuantator si lasa-l sa actioneze pentru 1-5 minute, iar apoi clateste. Nu tine samponul nuantator pe par mai mult decat timpul recomandat, deoarece acesta se poate colora albastru sau violet, in functie de pigmentii pe care-i contine produsul.

Exista multe solutii pentru nuantarea parului. Daca vrei sa combini beneficiile pigmentarii cu cele ale stylingului, poti alege o ceara de par nuantatoare gri.

Utilizeaza produse de ingrijire profesionale

Dupa decolorarea parului este nevoie sa-ti ingrijesti cu foarte mare atentie podoaba capilara. Culoarea gri la par nu are nevoie doar de sampon pigmentat sau alte tipuri de nuantatoare pentru a fi intretinuta, ci si de produse pentru mentinerea unei structuri sanatoase a parului vopsit, cum sunt mastile de par si de uleiurile hidratante. Astfel vei oferi firelor ocazia sa se refaca dupa efectele oxidantului sau ale vopselei permanente.

Culoarea gri silver la par poate fi obtinuta fara riscuri daca urmezi pasii descrisi in acest articol. Astfel vei avea un par sanatos care, in acelasi timp, are o culoare rapitoare! Nu uita nici de faptul ca parul vopsit sau decolorat are nevoie de un tratament special, cu produse profesionale. Afla mai multe despre ingrijirea parului uscat pentru a sti ce trebuie sa faci astfel incat sa-ti mentii stralucirea podoabei capilare!