Comandă produse de peste 200 lei și ai TRANSPORT GRATUIT!

Cum să ai o culoare de blond mai strălucitoare și mai deschisă?

Cum să ai o culoare de blond mai strălucitoare și mai deschisă?

Blondul este una dintre cele mai populare și feminine culori de păr, dar menținerea unei nuanțe deschise și strălucitoare poate fi o adevărată provocare.

Vestea bună este că există câteva trucuri și sfaturi pe care le poți urma pentru a-ți păstra nuanța de blond cât mai strălucitoare și luminoasă.

1. Hidratare, hidratare și iarăși hidratare

Cu cât este mai blond și mai luminos, părul poate fi mai predispus la deshidratare și implicit la deteriorare. De aceea este important să îl hidratezi în mod regulat. Pe lângă acele produse pe care le folosești în mod uzual, un șampon, balsam și mască, pentru o hidratare cu adevărat intensivă, include în rutina ta un serum nutritiv pentru a ajuta la hidratarea și întărirea firului de păr. Pe lângă o hidratare intensivă, acest serum va crea un strat protector care va împiedica pierderea nutrienților din firul de păr..

Chiar dacă probabil te-ai săturat să tot auzi asta și crezi că este o banalitate care nu are un efect semnificativ asupra părului tău, trebuie să bei apă! Fără o hidratare corespunzătoare pe interior, tot corpul tău va avea de suferit, inclusiv părul.

2. Protejează-ti părul de razele soarelui

Soarele poate afecta nu doar pielea, ci și părul, făcându-l să își piardă strălucirea și să devină tern. Poți evita acest lucru, limitând expunerea la soare atunci când este foarte puternic, sau purtând o pălărie și folosind produse de protecție solară pentru păr. Optează pentru un șampon și balsam cu factor de protecție solară pentru a proteja firul de păr de radiațiile UV.

3. Ferește-ți părul de apă dură

În foarte multe orașe din România, apa de la rețea este foarte dură și probabil uneori observi că după duș, pielea îți rămâne foarte uscată, sau chiar “prăfoasă”. Ei bine, asta se datorează conținutului mare de minerale din apă, cum sunt calciul și magneziul, care se depun atât pe piele, dar și pe firele de păr, iar această acumulare de sedimente nu doar că reduce strălucirea părului, dar poate să îngreuneze acțiunea produselor de hrănire și hidratare, pentru că formează o barieră între păr și produse.

Cel mai bun lucru pe care îl poți face pentru părul tău, este să investești într-un filtru de apă, sau dacă ești într-o călătorile, să clătești la final cu apă de izvor îmbuteliată, pentru a elimina toate reziduurile calcaroase din păr.

4. Îngrijește-ți părul cu produse pentru păr blond

Asigură-te că folosești un șampon și balsam sau mască special concepute pentru părul blond. Aceste produse conțin ingrediente care ajută la păstrarea culorii, la hidratarea și întărirea firului de păr. Poți opta pentru un șampon cu pigment violet, care neutralizeaza acele nuanțe galbene sau portocalii pe care nu le vrei în părul tău blond.


5. Folosește produse de styling adecvate

Pentru că, așa cum spuneam și mai sus, părul cu cât este mai blond, cu atât este mai predispus la uscare, acest lucru face ca părul să se încâlcească mai ușor, să devină dezordonat și lipsit de strălucire. O soluție ideală pentru această problemă este să folosești un spray pentru disciplinarea părului cum este Spray pentru Disciplinarea Parului - Discipline Fluidissime 150ml - Kerastase care va netezi firele capilare, oferind suplețe, flexibilitate și protecție anti-statică.


Pentru ca părul tău blond să fie strălucitor și mătăsos, folosește un ulei restructurant pentru vârfuri și păr uscat. Acesta va oferi o strălucire și textură mătăsoasă unui păr uscat, poros, subțire, despicat și stresat de factori chimici, lăsându-l suplu și plin de vitalitate.


În concluzie, menținerea unui blond deschis și strălucitor poate fi o provocare, dar dacă urmezi aceste sfaturi și folosești produse potrivite pentru nevoile lui, poți avea o culoare de blond super deschis, strălucitoare, de care să fii mândră.