Comandă produse de peste 200 lei și ai TRANSPORT GRATUIT!

Cum să curățați foarfecele de tuns: Un ghid pas cu pas.

Cum să curățați foarfecele de tuns: Un ghid pas cu pas.

Dacă ești nou în meseria de hairstylist trebuie să știi că instrumentele pe care le folosești ar trebui curățate și sterilizate cu rigurozitate. Atât pentru respectarea normelor igienico-sanitare, cât și pentru întreținerea instrumentelor. Datorită faptului că în timpul zilei folosești aceleași foarfeci pe mai mulți clienți și pe lângă asta folosești multe soluții gen vopsea, tratamente etc, în foarfecă pot rămâne multe reeziduri pe care trebuie să le îndepărtezi frecvent pentru a prelungi durata de viață a instrumentului.

Iată un mic “ghid” al curațării foarfecilor:

1. Folosește o soluție pe bază de alcool atunci când sterilizezi foarfecile și celelalte ustensile pentru tunsoare, precum ar fi alcoolul izopropilic. Pune-l într-un recipient cu pulverizator și aplică-l peste foarfeci. Este perfect pentru curățare și dezinfectare. Asigură-te că nu inhalezi această substanță și evită cât de mult poți contactul direct cu pielea. Foarfecile Midashi Japanese  sunt foarte calitatative, confecționate din oțel inoxidabil special pentru a rezista în timp tuturor acțiunilor de sterilizare sau curățare.

2. Folosește o bucată de material asemănătoare cu cele pentru șters ochelarii. Curăță cu atenție fiecare parte a foarfecii dar ai grijă să nu te tai, lamele foarfecilor de tuns sunt foarte ascuțite. Cu acest fel de material și cu alcool izopropilic vei putea curăța și dezinfecta foarte bine și rapid ustensilele.

3. După ce ai efectuat procedurile de mai sus, asigură-te că ai un ulei special pentru curățarea foarfecilor. Este vital să le ungi cu ulei în fiecare seară sau dimineață, iar acest pas va prelungi durata de viață.

4. Asigură-te că ajustezi tensiunea foarfecilor cu ajutorul  cheiței metalice pentru ajustare. 

Foarfecile de filat sunt puțin mai dificil de curățat deoarece au lamele zimțate și de multe ori rămâne între dinți multă mizerie. Pe lângă pașii de mai sus, uneori e nevoie de alte câteva “artificii”:

Poți folosi diluant ca să cureți rezidurile lipicioase sau foarfecile cu mulți dinți, pentru a elimina complet reziduurile dintre fiecare zimți. Deasemenea, mai poți folosi un burete sau un material de bumbac îmbibat în oțet pentru a te asigura că oferi o curățare completă instrumentelor tale de tuns. Este foarte bine să și ascuți foarfecile după ce le-ai curățat și sterilizat, deoarece acest lucru le prelungește viața și te ajută să te poți folosi de ele cât mai mult timp, la adevărata lor performanță. Deși cel mai bine este să apelezi la o ascuțire profesională, poți achiziționa o piatră de ascuțire a foarfecilor și ustensilelor de tuns, pe care să o folosești cu precauție, bineînțeles. Mai poți ascuți foarfecile și cu un mini polizor, dacă te pricepi cât de cât să îl folosești.

Foarte important este și unde îți păstrezi ustensilele după ce le-ai curățat. Asigură-te că ai recipiente speciale pentru depozitarea foarfecilor, care să absoarbă produsele cu care le-ai curățat și uleiul folosit ulterior. Pune-le într-un loc uscat, la o temperatură cât de cât scăzută, pentru a evita eroziunea lor.

Ca și în orice meserie, este foarte important să ai grijă de ustensilele cu care lucrezi, deoarece ele îți aduc banii și cu ajutorul lor îți poți face treaba așa cum știi tu mai bine. Folosește și tu ideile din acest articol pentru a-ți curăța și păstra foarfecile cât mai adecvat, astfel încât să le poți folosi cât mai mult timp la potențialul lor maxim.