Comandă produse de peste 200 lei și ai TRANSPORT GRATUIT!

Cum se pun unghiile cu gel: ghid pas cu pas

Cum se pun unghiile cu gel: ghid pas cu pas

Manichiura cu gel folosește, în locul ojei tradiționale, un lac pe bază de gel, care necesită lumină UV sau LED pentru a se usca. Gelul este mult mai rezistent decât oja obișnuită, iar acesta este doar unul dintre motivele pentru care femeile sunt atât de încântate. Chiar dacă arată la fel ca unghiile date cu ojă, manichiura cu gel oferă un plus de frumusețe și estetică, reușind să transforme orice unghie, indiferent de formă sau mărime, într-o adevărată operă de artă.

Unghiile cu gel nu au nimic extravagant, din contră. Aspectul este unul natural, dar cu o rezistență mult mai mare, gelul fiind realizat dintr-un polimer preamestecat și un gel monomer. Acest gel este aplicat pe unghii, iar apoi este pus la uscat în lampa UV sau cu LED. Un activator special este utilizat în cazul în care nu se folosește lumina UV. Acest activator ajută la creșterea rezistenței unghiilor, creșterea lungimii și adăugarea de luciu suplimentar. Unghiile făcute cu gel nu necesită nicio întreținere și sunt populare deoarece nu se crapă și nu se îngălbenesc.

Avantajele unghiilor cu gel

Iată care sunt principalele avantaje ale unei manichiuri realizate cu gel, în locul ojei convenționale:

Rezistență de lungă durată

Unghiile făcute cu gel durează aproximativ 3-4 săptămâni, iar asta este fantastic față de 3-4 zile, cât durează o ojă obișnuită. De fapt, singurul motiv pentru care trebuie refăcută manichiura cu gel este că unghia crește, astfel încât baza neacoperită cu gel devine vizibilă. Practic, după 3-4 săptămâni, este nevoie mai degrabă de umplerea zonei crescute a unghiei, și neacoperită cu gel, decât de refacerea completă a manichiurii.

Se usucă instantaneu

Adio fluturări din mâini și protejarea unghiilor ca să nu se strice oja. Când optezi pentru unghii cu gel, va trebui doar să adaugi cele câteva minute pe care le vei petrece lângă lampa UV, iar la final unghiile tale vor fi uscate și rezistente. Poți să pleci din salon imediat ce manichiura este finalizată, fără teama ca oja se va strica, ciobi sau zgâria.

Poți opta pentru modele unghii cu gel fabuloase

Unghiile cu gel pot deveni un canvas pentru manichiurista ta, unde puteți experimenta împreună diverse modele incredibile. Unghiile cu gel sunt ușor de lucrat și permit crearea unor modele care nu sunt accesibile pentru o manichiură făcută cu oja obișnuită.

Durată și rezistență foarte mare

Unghiile cu gel arată impecabil chiar și după 3-4 săptămâni, atunci când mergi pentru a scoate gelul sau pentru a împrospăta manichiura.

Aspect natural

Indiferent dacă alegi să-ți faci unghiile cu gel într-o culoare clasică sau optezi pentru manichiura french, rezultatul va avea un aspect extrem de natural, iar asta te va avantaja din toate punctele de vedere.

Tutorial pas cu pas: cum se pun unghiile cu gel

  1. Pregătirea unghiei. Se îndepărtează oja veche și se curăță bine unghia.
  2. Curățarea cuticulelor. Se aplică o soluție specială pentru înmuierea cuticulelor, iar apoi acestea se împing în jos cu un instrument special.
  3. Cu ajutorul unei pile se finisează lungimea unghiilor naturale
  4. Se sterge unghia cu o soluție specială, folosind un șervețel fără scame.
  5. Opțional, poți aplica un bonder pentru unghii. Așteaptă până se usucă complet.
  6. Se aplică un strat subțire de Base Coat și se sigilează marginile unghiilor. Gelul nu trebuie să atingă cuticula, însă dacă acest lucru se întâmplă, va trebui șters cu un bețișor de lemn special.
  7. Se pornește lampa UV și se se stă 1 minut (sau 30 de secunde pentru lampa cu LED), pentru uscarea stratului de bază.
  8. Se aplică gel polish color într-un strat foarte subțire, de la cuticulă spre vârful unghiei. Sigilează corect marginile.
  9. Unghiile se usucă 3 minute la lampa UV, pentru culorile întunecate sau 2 minute pentru culorile deschise.
  10. Se aplică un strat subțire de Play Top Gel
  11. Se usucă 2 minute în lampa UV sau 30 de secunde în lampă cu LED.
  12. Suprafața unghiei se șterge cu un demachiant și șervetele speciale, fără scame
  13. Se masează uleiul de cuticule pe pielea care înconjoară unghia.


Ce produse sunt necesare ca să-ți pui unghii cu gel

  1. Lampă de unghii
  2. Acetonă / soluție pentru șters gelul
  3. Șervețele fără scame
  4. Lichid îndepărtat cuticulele
  5. Pilă pentru unghii
  6. Remover pentru cuticule, din oțel
  7. Unghieră
  8. Ojă cu gel
  9. Base coat
  10. Top coat

Greșeli de evitat când îți pui unghii cu gel

Atunci când îți dorești unghii frumoase, durabile și rezistente, singura alegere sunt unghiile cu gel. A fost o vreme când doar dacă mergeai la salon te puteai bucura de o manichiură perfectă, dar acum toată tehnologia este disponibilă și pentru acasă. Oja cu gel este destul de ușor de utilizat, va trebui doar să respecți etapele principale, să alegi produse de calitate și să eviți următoarele greșeli.

  1. Aplicarea straturilor groase. Păstrează întotdeauna straturi subțiri, acestea nu vor adera corect unele de altele.
  2. Folosești gelul fără să îl scuturi înainte. Oja nu trebuie scuturată înainte de a fi aplicată, însă în cazul gelului este o necesitate. În caz contrar, va fi dificil să îl aplici uniform. Reține că nici baza și stratul superior nu trebuiesc agitate înainte, doar gelurile de culoare.
  3. Aplici gelul cu mișcări lungi. Dacă vei utiliza mișcări lungi, va fi greu să controlezi aplicarea gelului. Mișcările scurte vor asigura o acoperire uniformă și te vor ajuta să eviți aplicarea acestuia pe cuticule.
  4. Nu sigilezi vârful unghiei. După ce ai terminat de aplicat stratul de bază, culoarea și stratul superior pe fiecare unghie, s-ar putea să crezi ai terminat, dar nu este chiar așa. Este obligatoriu să aplici gel și pe vârful fiecărei unghii, în caz contrar,unghia cu gel se va desprinde și va sări. Din acest motiv trebuie să te asiguri vei acoperi fiecare margine după fiecare strat pe care îl aplici.
  5. Lași gelul să se întărească pe piele. Trebuie să fii foarte atentă atunci când aplici gelul, astfel încât acesta să nu ajungă pe piele. Nu doar că unghiile vor arăta urât, dar va foarte greu să îl îndepărtezi după ce s-a întărit. Dacă, totuși, în mod accidental, gelul ajunge pe piele, îndepărtează-l înainte de utilizarea lămpii cu UV.
  6. Folosești o lampă prea mică pentru prea multe degete. Lămpile UV au diferite dimensiuni, iar unele sunt prea mici pentru a încăpea toate degetele de la o mână. Chiar dacă ești tentată să forțezi, pentru a termina mai repede, cel mai bine este să te abții. Pentru un rezultat de calitate, folosește lampa la adevărata ei capacitate, indiferent dacă poți usca gelul de la o singură unghie odată.


Sfaturi pentru întreținerea unghiilor cu gel

Evită apa prea fierbinte

Oricât de mult ți-ar plăcea să faci o baie în stilul saună sau dacă vrei să speli vasele cu apă fierbinte, recomandarea noastră este să o eviți. Acesta poate afecta rezistența sau aspectul unghiilor cu gel, așa că cel mai bine este să te obișnuiești să folosești doar apa caldă.

Adaugă un strat de acoperire suplimentar

Este o metodă simplă de a crește rezistența și durata unghiilor cu gel.

Acoperă crăpăturile cu un stilou cu gel special

Dacă unghiile tale suferă lovituri care le pot crăpa sau ciobi, nu este nevoie să refaci întreaga unghie. Poți folosi cu succes stilourile cu gel speciale, cu ajutorul cărora vei crea modele foarte interesante.

Îngrijește mereu cuticulele

Aspectul unghiilor este influențat foarte mult de cel al cuticulelor. Obișnuiește-te să le tragi mereu în jos și să le masezi cu uleiul special, pentru ca mâinile tale să arate perfect.

Aplică ulei de unghii regulat

Acest ulei special menține gelul hidratat și evită ciobirea sau crăparea.

Folosește mănuși de protecție

Treburile casnice sunt de neevitat, iar anumite produse de curățare pot afecta rezistența și aspectul unghiilor cu gel. Pentru a le proteja, folosește întotdeauna mănuși de protecție, acestea sunt utile inclusiv pentru pielea sensibilă a mâinilor.

Nu există o metodă mai simplă și mai durabilă pentru o manichiură superbă, decât utilizarea unghiilor cu gel. Adaugă puțină artă, cum ar fi câteva strasuri ori modele elegante, iar energia ta se va bucura de un vibe incredibil de bun. Spre deosebire de alte variante care vor rezista foarte puțin sau vor arată destul de artificial, unghiile cu gel te vor bucura pentru aproximativ 4 saptămâni, dacă le îngrijești așa cum trebuie.

În mod tradițional, unghiile cu gel se finisează cu ajutorul lampilor cu UV. Lampa emite o gamă largă de lungimi de undă UV, la o concentrație și o energie mai scăzute decât lămpile LED. Efectul este că lumina lovește moleculele din gel, numite fotoinitiatori sau compuși care absorb lumina și o transformă în energia necesară pentru a iniția procesul de polimerizare. Cînd lumina din undele UV se leagă de acele molecule, acestea le activează, transformând gelul respectiv într-un plastic dur.

Lămpile LED funcționează într-un mod similar, cu diferența că emit lungimi de undă mai înguste, cu o concentrație mai mare și cu mai multă energie. Aceste diode emițătoare de lumină vizează foto inițiatorii specifici din gel, iar asta permite uscarea mult mai rapidă decât în cazul lămpilor UV.

Manichiura este o artă dificil de aplicat. Indiferent dacă te descurci singură să-ți pui unghiile cu gel sau dacă alegi să mergi la salon, pregătește-te să petreci minim două ore până la când unghiile tale vor arăta perfect. Gelul pentru unghii este o tehnică revoluționară, care utilizează produse ce se usucă cu ajutorul luminii UV, iar asta le face foarte rezistente. Rezultatul este o manichiură perfectă, cu unghii strălucitoare și tari, care pot dura săptămâni întregi.