Comandă produse de peste 200 lei și ai TRANSPORT GRATUIT!

Îți dorești un păr cu volum? Iată ce trebuie să faci!

Îți dorești un păr cu volum? Iată ce trebuie să faci!

    Dacă ai un păr lipsit de volum și te-ai săturat ca șuvițele să fie întotdeauna lipite de scalp, îți vei dori să afli câteva ponturi prin care poți oferi mai mult volum părului. Pe unele dintre acestea le poți include în rutina ta zilnică, iar pe altele le poți folosi la ocazii speciale.

    O primă soluție este să-ți schimbi cărarea. Cu siguranță, ai o modalitate preferată în care îți împarți părul. Cele mai multe dintre femei îl lasă așa cum se așează parul în mod natural (pe mijloc sau într-o parte). Nu este cea mai bună varianta, întrucât părul se obișnuiește să fie aranjat întotdeauna în acest mod, fiind astfel lipsit de volum. Prin schimbarea cărării pe partea opusă, vei crea imediat volum la nivelul rădăcinii. În cazul în care crezi că va fi nesimetric, fă acest lucru când părul tău este încă ud. Te poți folosi, de asemenea, de ajutorul unui fixativ.

    Poți da volum părului și prin pieptănarea acestuia de la rădăcină, pe interiorul șuvițelor, folosind o perie de păr mare.

    De asemenea, metoda clasică de uscare a părului cu capul în jos poate da rezultate foarte bune. Deși pare simplă, aceasta este folosită chiar și în saloanele de înfrumusețare. Metoda funcționează pentru că îți usuci rădăcinile părului atunci când ele sunt ridicate de pe scalp. Atunci când părul tău este aproape uscat, finisează-ți coafura cu ajutorul unei perii rotunde.

    Produsele care ridică părul de la rădăcină nu trebuie să lipsească din arsenalul tău de frumusețe. Caută un produs pentru păr subțire, care să nu ți-l îngreuneze și aplică-l pe tot capul, chiar la nivelul scalpului. Asigură-te că îl folosești pe părul umed, întrucât nu are niciun efect pe părul uscat.

    O altă modalitate ușoară prin care poți obține volumul mult dorit este reprezentată de bigudiurile electrice. Spre deosebire de placa de păr sau ondulator, acestea nu necesită o tehnică specială. Trebuie doar să le ții 20 de minute, timp în care îți poți face machiajul. Vei obține astfel un volum de invidiat.

    Un șampon bun pentru volum poate face diferența. Încearcă să alegi un produs transparent, întrucât sunt șanse mai mici ca acesta să conțină ingrediente care să-ți îngreuneze părul. De asemenea, este necesar să ai grijă la cantitatea de balsam pe care o folosești. Aplică-l doar pe jumătate sau o treime din păr și asigură-te că te clătești foarte bine.

    O altă variantă este aceea de a-ți face un coc înainte de a merge la culcare (părul tău trebuie să fie umed). După dușul de seară, prinde-ți părul într-un coc lejer, cu un elastic subțire. Părul tău va fi ridicat de pe scalp și se va usca în acest mod. Dimineața te vei trezi cu extravolum și bucle lejere.

    Șamponul uscat este vedeta acestei perioade și se poate dovedi a fi cu adevărat folositor dacă îl folosești la momentul potrivit. Nu este necesar să ajungi până la ziua a doua sau a treia pentru a aplica șamponul uscat. Atunci când îți simți părul murdar, uleiurile naturale ale scalpului îți îngreunează deja părul și reduc din volumul acestuia. Poți folosi o abordare preventivă: aplică pe scalp un strat subțire de șampon uscat imediat după ce îți usuci părul. În acest fel, creezi deja o barieră care va împiedica uleiurile naturale să acționeze și astfel te vei bucura mai mult timp de un păr cu volum.