Comandă produse de peste 200 lei și ai TRANSPORT GRATUIT!

Sfaturi și trucuri pentru îngrijirea și stilizarea părului creț

Sfaturi și trucuri pentru îngrijirea și stilizarea părului creț

Părul creț este atât de dorit de multe dintre noi, însă adevărul este că îngrijirea acestui tip de păr nu e tocmai ușoară. Dacă îl aranjezi și îl coafezi așa cum trebuie, poți arăta ca o adevărată celebritate, însă, dacă nu îl îngrijești corespunzător, părul tău creț te poate transforma și în o adevărată cenușăreasă. Ca să eviți ultima variantă, am adunat câteva sfaturi pe care va trebui să le incluzi în rutina ta cu sfințenie.

1. Folosește un șampon și un balsam potrivit pentru părul creț sau bucle.

Alege un șampon și un balsam care oferă hidratare și nutriție în profunzime, pentru a menține părul sănătos și strălucitor. Șamponul și balsamul Nutricurls de la Wella sunt îmbogățite cu un ulei de jojoba și extract din tărâțe de grâu, oferind vitalitate și definire buclelor sau onduleurilor. După folosire, părul rămâne hrănit, hidratat și strălucitor. Pentru hidratare maximă și o mai bună descâlcire a buclelor, un truc este să lași balsamul de păr mai mult timp să acționeze, înainte de a clăti părul.



2. Pe lângă balsam, obișnuiește-te să folosești și o mască pentru păr creț.

De două-trei ori pe săptămână. Masca Nutricurls de la Wella este concepută pentru îngrijirea părului creț și ondulat care, având tendința să devină mai uscat și mai fragil, are nevoie de mai multă atenție și îngrijire. Tratează în profunzime fibra capilară, reparând-o și furnizându-i o nutriție intensă în timp ce ajută la redefinirea buclelor. Cea mai rapidă și eficientă soluție care să accentueze buclele și să netezească șuvițele rebele.


3. Protejează-ți buclele în timp ce dormi.

Adună-ți părul într-un prosop moale în stil african pentru a evita aplatizarea și încâlcirea lui.

4. Tunde-ți vârfurile cât mai des.

Pentru un păr creț sănătos și bucle frumoase, este foarte important să tunzi din vârfuri o dată la două-trei luni. Acest lucru va preveni aspectul dezordonat dat de vârfurile despicate.

5. Păstrează părul descâlcit.

Părul creț are tendința de a se încâlci, deci asigură-te că îl păstrezi bine pieptănat și descâlcit pentru a preveni ruperea și despicarea vârfurilor.

Cum stilizezi părul creț sau ondulat?

1. Folosește produse profesionale, specifice părului creț sau ondulat.

Nu uita că părul tău creț are nevoie de produse speciale de definire, protectie și styling.

2. Aplică produsele de styling cât părul este încă umed

Fie că folosești cremă pentru definirea buclelor, un tratament-spray pentru păr creț sau spumă pentru păr creț, cele mai bune rezultate le vei avea dacă aplici oricare din aceste produse, pe părul încă umed.

3. Folosește uscătorul cu difuzor, pe șuvițe cât mai subțiri

Atunci când te usuci, folosește cea mai scăzută temperatură și încearcă să iei părul șuviță cu șuviță, pentru a-l modela și a crea onduleuri cât mai rezistente. Aplică un produs anti-frizz și nu uita să folosești întotdeauna protecție pentru căldură atunci când folosești uscătorul.

4. Utilizează un ulei de păr pentru a adăuga hidratare și a preveni ruperea firelor de păr. Uleiurile naturale precum uleiul de cocos, jojoba sau migdale dulci sunt ideale pentru părul creț, deoarece au proprietăți hidratante și sunt hrănitoare pentru firul de păr.

Părul creț nu trebuie să fie un coșmar. Cu puțină atenție, produse profesionale speciale pentru nevoile unui păr creț și o rutină bine pusă la punct, poți avea cele mai spectaculoase bucle.

Pe lângă asta, nu uita că părul creț se poartă întotdeauna cu atitudine!