Comandă produse de peste 200 lei și ai TRANSPORT GRATUIT!

Sprâncene perfecte cu ajutorul produselor de machiaj

Sprâncene perfecte cu ajutorul produselor de machiaj

Nu mai este un secret faptul că forma sprâncenelor e extrem de importantă în fizionomia ta și că niște sprâncene pensate sau proporționate greșit vor afecta întreaga privire. Cu niște sprâncene frumoase în schimb, poți “ascunde” sau mai degrabă distrage atenția de la un nas care nu te avantajează, niște ochi mici și multe alte imperfecțiuni ale fizionomiei tale.

În rândurile de mai jos, îți vom prezenta câteva greșeli frecvente pe care nu trebuie să le faci atunci când vrei să obții sprâncene perfecte cu ajutorul produselor de machiaj, dar și câțiva pași pentru un machiaj corect al sprâncenelor.

Greșeli frecvente în machierea sprâncencelor

1. Nu cureți bine sprâncenele

Înainte de a-ți corecta sprâncenele cu ajutorul unor produse de machiaj, este important să le cureți bine pentru a elimina murdăria, uleiul și alte impurități care pot strica orice machiaj.

2. Utilizarea unui produs (creion sau fard) prea închis la culoare

Dacă fardul sau creionul este prea închis la culoare, sprâncenele pot părea prea dure și nefirești iar forma lor nu te va avantaja deloc.


3. Nu se respectă forma naturală a sprâncenelor

Încercarea de a schimba forma naturală a sprâncenelor poate duce la o formă exagerată și la un aspect neplăcut, nenatural.

4. Utilizarea de prea multe produse

Dacă folosești prea multe produse pentru stilizarea sprâncenelor cum ar fi creion, pudră, gel și ceară, toate în același timp, riști să obții un aspect artificial și suprasaturat, încărcat.



5. Folosirea unei pensule inadecvate

Utilizarea unei pensule nepotrivite, poate să te încurce extrem de mult la conturarea și umplerea sprâncenelor ducând la un aspect neuniform.

Iată și câțiva pași pentru un machiaj corect al sprâncenelor:

1. Începe prin a curăța sprâncenele de murdărie și ulei folosind apă micelară.

2. Urmărește forma naturală a sprâncenelor. De obicei, forma naturală a sprâncenelor se mulează pe fizionomia feței într-un mod natural și armonios, iar dacă o schimbi radical, riști să obții un aspect nefiresc al întregii fețe, lipsit de armonie. Abordarea corectă este să corectezi doar forma sprâncenelor, și să le umplii folosind o pensulă pentru sprâncene.

3. Definește sprâncenele. Folosind o pensulă și o paletă pentru sprâncene sau un creion pentru sprâncene, definește conturul sprâncenelor și umple zonele rare, cu mișcări de jos în sus.


4. Folosește un gel de sprâncene. Folosind un gel de sprâncene sau o ceară pentru sprâncene, poți fixa sprâncenele în poziția dorită și te vei asigura că vor rămâne așa pe tot parcursul zilei.


5. Finalizează cu un iluminator. Aplică un iluminator pe zona de sub sprâncene pentru a accentua forma lor și pentru a face ochii să pară mai mari și mai deschiși.

Nu uita că orice produs ai folosi, este important să alegi o culoare care se potrivește cu culoarea naturală a sprâncenelor. În general, ar trebui să alegi o culoare care este cu o nuanță mai închisă decât culoarea naturală a sprâncenelor. Deasemenea, nu căuta să dai o formă perfectă și exactă sprâncenelor, lasă-le să fie cât mai naturale.