Comandă produse de peste 200 lei și ai TRANSPORT GRATUIT!

Tipuri de vopsea de par: diferente, caracteristici, recomandari

Tipuri de vopsea de par: diferente, caracteristici, recomandari

Majoritatea femeilor se vopsesc in mod constant si cu siguranta macar o data in viata ai incercat si tu sa-ti colorezi cateva suvite de par ca sa vezi cum iti sta.

In acest articol vei afla ce tipuri de vopsea de par exista, care sunt avantajele si dezavantajele lor, ce ingrediente trebuie sa contina o vopsea profesionala, de calitate, si care sunt avantajele unui astfel de produs.

Nu in ultimul rand, ti-am pregatit cateva sfaturi pentru a sti care este cea mai buna vopsea pentru tine, atunci cand nu esti decisa ce este mai bine sa alegi pentru parul tau.

Tipuri de vopsea de par

Vopsea permanenta

Vopseaua cea mai eficienta pentru acoperirea firelor albe sau inchiderea nuantei parului natural este vopseaua permanenta. Aceasta se gaseste pe piata cu sau fara amoniac, fiind la fel de buna din punct de vedere al acoperirii si net superioara altor tipuri de vopsea de par.

Se utilizeaza in saloanele profesionale, dar si acasa, oferind o gama larga de culori, intense si stralucitoare, cele mai multe variante de reflexii si nuante. Totodata, aspectul parului proaspat vopsit se pastreaza pe o durata lunga de timp, deoarece culoarea patrunde in interiorul firului de par.

In general, vopseaua permanenta are in componenta ingrediente mai naturale decat alte tipuri de vopsea, dar se foloseste impreuna cu un oxidant. Spalarea parului este incurajata, deoarece culoarea nu se duce timp de mai multe saptamani.

Printre dezavantajele acestui tip de vopsea se afla tehnicile mai elaborate de aplicare a culorii si timpul mai indelungat de vopsire, nevoia de ajutor profesionist in cazul in care nu esti foarte experimentata, pretul mai ridicat al produselor, in special al celor profesionale, efectele negative asupra parului pe termen lung si dificultatea modificarii rezultatului obtinut.

Vopsea semi-permanenta

Vopseaua semi-permanenta este ideala atunci cand vrei sa iti colorezi parul in anumite nuante sau vrei sa iti faci cateva suvite experimentale. Culoarea se va pierde gradual dupa aproximativ 6-25 de spalari, aplicarea este usoara, iar primele fire albe pot fi acoperite cu succes.

Acest tip de vopsea contine pigmenti directi, nu contine amoniac si nu necesita oxidant. De asemenea, actiunea este mai rapida decat in cazul vopselei permanente, compusii chimici nu ajung in interiorul firului de par, iar vopseaua se poate aplica direct din recipient, in cantitatea necesara.

Vopseaua semi-permanenta se poate gasi in magazine si sub forma de sampon nuantator, masti colorante sau spray. Prima varianta este ceva mai rezistenta, insa daca ai obtinut un rezultat care iti place si vrei sa te bucuri de el pentru mai mult timp, indiferent de vopseaua semi-permanenta pe care ai folosit-o, intretine culoarea cu ajutorul unui sampon sau al unui balsam de protectie a culorii.

Vopsea demi-permanenta

Vopseaua demi-permanenta este mai putin cunoscuta, fiind o combinatie intre o vopsea permanenta, de la care imprumuta pigmentii artificiali oxidativi, si o vopsea semi-permanenta, de la care pastreaza pigmentii directi.

Astfel, este o varianta mai putin daunatoare pe termen lung fata de vopseaua clasica, nu contine amoniac, se decoloreaza gradual, timp de aproximativ 10 spalari, iar gama de produse de pe piata include, in general, uleiuri protectoare pentru structura parului in compozitia vopselei.

Se recomanda folosirea unei vopsele demi-permanente pentru toate tipurile de par, insa este mai eficienta pentru femeile care doresc o inchidere a nuantei naturale. Totodata, firele albe nu sunt intotdeauna bine acoperite, insa rezultatul final depinde de calitatea vopselei si de sanatatea firului de par.

Vopsea temporara

Vopseaua temporara se foloseste pentru intensificarea nuantei naturale sau schimbarea culorii parului. Acest tip de vopsea nu acopera firele albe. Culoarea se duce dupa aproximativ 6 spalari, iar daca ai un par foarte inchis si vrei o nuanta deschisa, cel mai probabil nu vei obtine un rezultat satisfacator.

Vopseaua se poate gasi sub forma de colorant, crema nuantatoare, sampon, spray temporar sau spuma. Aplicarea si actionarea sunt rapide, ingredientele nu sunt agresive cu parul, iar in cazul in care nu iti place nuanta obtinuta, poti scapa de ea destul de repede, prin cateva spalari.

Ce ingrediente trebuie sa contina o vopsea de par de calitate


Cea mai buna vopsea de par este cea profesionala, cu ingrediente de calitate, cat mai naturale si cu efecte cat mai putin nocive asupra parului. De aceea, o vopsea in care merita sa investesti este cea cu putine elemente chimice daunatoare, dar cu multe proprietati benefice pentru par.

Pentru ca efectul de ardere a parului sa fie minimizat, alege o vopsea de par fara amoniac, benzen, peroxid de hidrogen sau p-fenilendiamina. Acestea sunt elemente chimice care afecteaza structura firului de par si pot provoca alergii, dar care sunt adesea prezente in vopselele de par.

O vopsea de calitate va contine o cantitate cat mai mica din substantele enumerate mai sus si o cantitate mai mare de uleiuri protectoare, coloranti vegetali si organici. Spre exemplu, produsele pe baza de henna sunt un tip de vopsea de par naturala, insa chiar si acestea au un risc alergen, ceea ce inseamna ca trebuie testate mai intai pe o portiune mica de piele.

Avantajele unei vopsele de par profesionale

O vopsea de par profesionala nu se compara cu cele mai ieftine, din comert, datorita ingredientelor de calitate si a formulelor mult mai protective in ceea ce priveste structura si sanatatea firelor de par.

Aceasta are un pigment mai bun, se gaseste intr-o gama multipla de culori, nuante, tonuri si reflexii, este cea mai rezistenta la spalare si vine la pachet cu oxidanti mai blanzi si tratamente speciale de intretinere a culorii si a texturii parului.

De asemenea, daca alegi o vopsea de par naturala si profesionala, poti fi sigura ca a fost testata dermatologic si chimic. Marcile de top vin tot timpul cu ceva nou pe piata, isi adapteaza produsele in functie de cerere si isi imbunatatesc constant portofoliul de vopsele.

Sfaturi pentru alegerea tipului de vopsea potrivit pentru tine

  • Alege culoarea vopselei asa incat sa se potriveasca cu nuanta tenului si aspectul pielii, ochii si textura parului.
  • Opteaza pentru culori de par naturale, mai ales daca folosesti vopsea permanenta; in cazul in care vrei sa experimentezi, mai bine utilizezi alte tipuri de vopsele, cu efect temporar.
  • Pentru un par sanatos, in special daca te vopsesti des, opteaza pentru tipuri de vopsea de par fara amoniac.
  • Alege culori mai deschise pentru vopsea daca ai un ten deschis, cu ochi albastri sau verzi.
  • Daca ai tenul rosiatic, opteaza pentru o vopsea de par in nuante cenusii si naturale, care sa echilibreze aspectul general.
  • Pentru ten inchis la culoare, poti alege nuante de blond inchis, tonuri aurii sau, bineinteles, culori inchise.
  • Ochii verzi merg bine in combinatie cu un par roscat.
  • Nuantele de saten si brunet deschis se potrivesc mai oricui.
  • Daca esti bruneta in mod natural, opteaza pentru nuante inchise de vopsea.
  • Ai grija la imaginile sugestive de pe cutiile de vopsea, caci ele prezinta rezultatul posibil in cazul parului natural, nu al celui deja vopsit.

Opteaza pentru cele mai bune tipuri de vopsea de par daca iti doresti sa arati intotdeauna bine, cu un par ingrijit, bogat, sanatos si frumos. La HNI gasesti o gama variata de vopsele profesionale, in nuante diverse, cu ingrediente de calitate si preturi competitive, pe gustul tuturor.