Comandă produse de peste 200 lei și ai TRANSPORT GRATUIT!

Ondularea parului acasa: metode simple si rapide

Ondularea parului acasa: metode simple si rapide

Cauti metode cat mai eficiente prin care sa-ti poti ondula singura parul acasa? In acest articol te vom ajuta sa identifici tipul de bucle cel mai potrivit pentru tine si iti vom oferi solutii pentru ondularea parului fara caldura. Citeste in continuare sfaturile si trucurile noastre pentru a obtine cel mai frumos par ondulat.

Ce tipuri de bucle ti se potrivesc?

1. Bucle lejere

Acestea sunt solutia ideala pentru orice femeie si sunt potrivite chiar si unei tinute casual. Buclele lejere pe un par lung aduc un efect in plus de stralucire si eleganta, te fac sa radiezi si nu solicita un efort prea mare. Daca ai nevoie de bucle pentru parul scurt, s-ar putea ca acest tip de bucle sa nu te avantajeze cel mai tare. Nu-ti face griji, in continuare iti vom oferi si cateva idei de ondulat parul scurt.

2. Bucle saltarete

Buclele saltarete sunt solutia de mijloc intre buclele lejere si buclele stranse. Daca in primul caz, aspectul este unul natural, de tipul “I woke up like this”, optand pentru buclele saltarete cei din jurul tau vor observa efortul depus, dar nu vei fi mai putin apreciata. Sunt mai potrivite pentru ocazii speciale, semi-formale.

3. Bucle stranse

Parul ondulat in bucle stranse poate produce probleme unei incepatoare. Riscul este acela de a crea aspectul nedorit de “sarmalute”, insa cu putina indemanare si ustensilele potrivite, poti reusi singura acasa sa ajungi la un rezultat placut. Acest tip de bucle arata cel mai bine pe un par scurt sau de lungime medie.

4. Bucle rasucite

Buclele rasucite pot fi obtinute fara caldura si sunt una dintre cele mai la indemana optiuni pentru incretirea parului acasa. Necesita insa ceva mai mult timp si uneori trebuie pregatite cu o seara inainte, asta daca nu iti doresti sa folosesti un ondulator sau o placa. Sunt potrivite atat pentru evenimentele formale, cat si pentru viata de zi cu zi.

5. Bucle naturale

Buclele naturale sunt cele care nu vor atrage prea mult atentia persoanelor care nu te vad zilnic. Avantajul lor este tocmai acela de a-ti oferi un par ondulat fara prea mare efort, cu aspect natural, ca si cand nu ai facut nimic special pentru a le optine. Sunt potrivite atat pe un par lung, cat si unul scurt. Daca vrei totusi o schimbare vizibila, iti vom oferi in continuare si cateva metode de aranjare a parului ondulat.

Metode simple pentru ondularea parului fara caldura


1. Coada impletita pentru bucle lejere

Este o metoda pe care o cunosti poate chiar din copilarie. O poti aplica si acum daca iti doresti un par ondulat si bucle fara caldura. Tot ce trebuie sa faci este sa iti impletesti parul cu o seara inainte intr-o singura coada, iar dimineata sa o desfaci pentru a obtine un efect de bucle lejere. Atentie, insa! Daca parul tau are volum natural, este necesar sa folosesti produse de par anti-frizz pentru a-l imblanzi.

2. Cozi mici impletite pentru bucle stranse

Una dintre cele mai cunoscute metode de a-ti face parul cret este de asemenea impletirea parului in cozi mici, astfel incat sa obtii un efect de bucle stranse. Nu este necesar sa le faci cu o seara inainte, insa trebuie sa le mentii cel putin cateva ore pentru ca parul tau sa isi pastreze forma.

3. Impleteste parul pe fasii de material textil

O alta varianta pentru incretirea parului acasa este utilizarea unor fasii de material textil in jurul carora sa iti impletesti parul. Buclele vor avea un aspect lejer a doua zi si le vei putea stiliza dupa bunul plac. Poti incerca astfel diverse coafuri pentru parul lung care sa iti puna in evidenta buclele.

4. Prinde-ti parul intr-un coc pentru un par ondulat natural

Daca lungimea parului tau iti permite acest lucru, iti poti prinde parul intr-un coc timp de cateva ore sau peste noapte. Vei obtine astfel un efect de bucle naturale, care, cu ajutorul fixativului, isi vor mentine aspectul pe durata intregii zile, iar parul tau nu va fi deteriorat.

Cum sa iti ondulezi parul cu un ondulator profesional


In functie de nevoile tale, iti vom prezenta cele mai populare tipuri de ondulatoare profesionale. Datorita evolutiei tehnologice, acum e mai usor ca niciodata sa obtii un par ondulat splendid acasa la tine, fara a mai fi nevoita sa mergi la salon. Iata cele mai potrivite variante de a crea buclele ideale pe un par scurt, mediu sau lung:

Bucle cu ondulatorul conic

Ondulatorul conic de par este atat accesibil ca pret, cat si foarte eficient in obtinerea unor bucle ca la salon. Acesta carlionteaza parul drept si defineste foarte bine buclele, iar anumite modele au chiar si functia de indreptare a parului, atunci cand iti doresti sa alternezi mai multe coafuri. Ai grija insa sa folosesti o protectie termica pentru par.

Bucle cu ondulatorul automat

Zis si “ondulator inteligent pentru par”, acesta face cea mai mare parte din treaba in locul tau. Nu trebuie decat sa selectezi suvitele de par potrivite si sa ai in vedere tipul de bucle dorit. Daca parul tau este deja vopsit, ai grija sa aplici un tratament pentru par vopsit la fiecare spalare, astfel incat sa iti protejezi cat mai bine parul.

Bucle cu ondulatorul oval

Ondulatorul oval este cel “clasic” si necesita rabdare si indemanare din partea ta. Daca totusi iti doresti mai mult control asupra felului in care vor arata buclele tale, acesta este ideal. In special daca iti doresti bucle lejere sau stranse, te vei descurca cu ajutorul unui pieptan special pentru coafat.

 Greseli de evitat

Ondulatoare de slaba calitate

Daca ai optat pentru obtinerea buclelor folosind un ondulator, ai grija ca acesta sa fie de calitate pentru a nu-ti deteriora parul. Fii cu ochii pe cele recomandate de profesionisti, utilizate adeseori in saloane. Pentru a avea un par sanatos, totul este important: de la dieta, pana la tipul de ondulator utilizat.

Nu tine ondulatorul prea mult timp in par

Urmeaza cu atentie instructiunile venite odata cu ondulatorul. In functie de setari, vei sti exact cat trebuie sa tii ondulatorul in par pentru a obtine rezultatul mult dorit. Altfel, risti sa il deteriorezi pe termen lung. Timpul de ondulare nu trebuie sa depaseasca mai mult de 5 secunde pe fiecare portiune.

Buclele nu se fac de jos in sus

Tot timpul trebuie sa incepi ondularea din partea de sus a suvitelor de par selectate, cat mai aproape de radacina. Varfurile parului sunt mult mai fragile si necesita mai putin timp pentru ondulare.

Nu folosi fixativ inainte sa ondulezi

Poti folosi fixativul dupa ce ai ajuns deja la un rezultat optim de par ondulat, insa niciodata inainte. Nu faci decat sa iti deshidratezi parul, iar firele tale vor deveni fragile si despicate.

Recomandarile HNI Cosmetice pentru tine

1. Fluid pentru definirea buclelor


2. Ondulator de par JRL


3. Ondulator de par automat

Speram ca ti-am oferit toate informatiile necesare pentru a obtine buclele ideale acasa. Parul ondulat este in continuare o preferinta a femeilor din toata lumea datorita elegantei oferita de bucle. Daca este coafat corespunzator, nimic nu iti va putea lua stralucirea. Cu produsele recomandate de noi, indiferent de vremea de afara, buclele tale vor rezista!