Comandă produse de peste 200 lei și ai TRANSPORT GRATUIT!

Decolorarea părului. Reguli, sfaturi și produse recomandate

Decolorarea părului. Reguli, sfaturi și produse recomandate

Dacă ai în minte o schimbare de look, poți începe cu podoaba capilară. Pe lângă clasicul vopsit, poate te-ai gândit să-ți decolorezi părul. Indiferent dacă vrei să ți-l deschizi câteva nuanțe sau ai în minte o culoare deosebită, trebuie să știi totul despre decolorarea părului.

Din fericire, decolorarea părului se realizează atât la salon, cât și acasă, folosind metode simple și utile. Pentru că vorbim despre un proces chimic ireversibil care îndepărtează pigmentul părului, merită să ții cont de reguli, sfaturi și produse utile, care te vor ajuta în demersul tău. Nu în ultimul rând, îngrijirea corectă a părului este esențială după procesul de decolorare.

Află tot ce trebuie să știi despre decolorarea părului, astfel încât să obții cele mai bune rezultate, din rândurile de mai jos.

Decolorarea părului acasă

Dacă nu ai timp sau nu-ți permiți să mergi la salon, te poți ocupa de decolorare acasă. Poate te-ai plictisit de părul tău sau vrei să uniformizezi culoarea actuală, fără prea mari eforturi.

Decolorarea părului este posibilă și în intimitatea propriului cămin, mai ales dacă ai pe cineva care să te ajute. Iată informațiile pe care să le ai în vedere:

Articole de care ai nevoie

Pentru rezultate optime în ceea ce privește decolorarea părului, ai nevoie de:

  • un decolorant pentru păr;
  • un bol din plastic, în care să mixezi compoziția;
  • o pensulă pentru vopsit;
  • un pieptăn și câteva clame, pentru separarea șuvițelor;
  • mănuși din plastic și pelerină ca să împiedice contactul cu hainele și pielea;
  • șervețele umede, pentru a îndepărta colorantul de pe față;

Decolorarea părului cu pudră și șampon

Te ocupi de decolorarea părului acasă? Există mai multe modalități, cea mai cunoscută fiind decolorarea părului cu pudră și șampon.

Ca să te bucuri de decolorarea părului natural și rapid, poți începe cu cea mai folosită metodă: pudra decolorantă. Aceasta se potrivește oricărui tip de păr, se diluează cu oxidant, iar apoi se aplică pe părul uscat, nespălat în prealabil. Timpul de oxidare diferă, în funcție de textura și de culoarea părului. Citește de fiecare dată instrucțiunile oferite de producător ca să nu dai greș.

Probabil, ai descoperit cum să îți vopsești părul corect acasă și ai folosit o vopsea în nuanța care te avantajează. Dacă acum nu-ți mai place, o altă metodă de decolorare a părului vopsit este decapajul. Este considerată mai puțin agresivă pentru podoaba capilară și poate să-i deschidă nuanța cu până la 2-3 tonuri, fără să o agreseze. Această metodă este mai greu de realizat acasă, dar nu este imposibil, dacă există o persoană de nădejde care să te ajute.

Totodată, există și tipuri de șampon pentru decolorarea podoabei capilare care se aplică pe păr umed, se masează ușor și se clătesc bine. Aceste produse sunt foarte ușor de folosit și oferă rezultate bune, într-un timp scurt. Pe piață sunt disponibile și soluțiile profesionale pentru decolorare, care deschid culoarea părului cu până la 5-6 tonuri.

Cu ce se decolorează părul vopsit?

Îți pui întrebarea cu ce se decolorează părul vopsit? Ei bine, ai nevoie de cel mai bun decolorant de păr.

Sunt disponibile mai multe tipuri de decolorant, pe care să le ai în vedere pentru decolorarea părului. Decolorantul clasic se găsește sub formă de pudră, lichid sau cremă. Este indicat să folosești un decolorant profesional, care îți deschide părul cu până la 8 nuanțe.

De exemplu, decolorarea părului brunet sau șaten se poate realiza cu până la 3 tonuri cu ajutorul unui decolorant sub formă de pudră sau cremă decolorantă. Decolorantul se amestecă bine cu un oxidant, până când se transformă într-o emulsie.

Sunt disponibili oxidanți de 3%, 6%, 9% sau 12%, pe care îi poți alege în funcție de nuanța dorită. Respectă gramajul specific pudrei și utilizează doar cantitatea necesară pentru lungimea și desimea părului. Timpul de acționare ajunge până la 35 de minute.

Riscuri

Deși îți poți decolora părul acasă sau la salon, acest proces vine la pachet cu mici riscuri, pe care nu trebuie să le neglijezi. După decolorarea părului, este esențial să schimbi rutina de îngrijire și să folosești produse intens hidratante, care întăresc firul.

În plus, poți observa că părul tău devine mai uscat, mai aspru și mai fragil. Acest lucru este normal după un proces chimic. Vestea bună este că părul își revine rapid, mai ales dacă îl îngrijești corespunzător. Așadar, nu ezita să folosești un tratament pentru păr tratat chimic, pentru că vei sesiza diferența.

Decolorarea părului, natural și rapid

Decolorarea părului, natural și rapid

Te interesează decolorarea părului, natural și rapid? Schimbarea nuanței cu ajutorul ingredientelor naturale se poate realiza acasă, în special dacă ai părul deschis la culoare, cu o textură fină.

În comparație cu folosirea decolorantelor profesionale, nu te aștepta la schimbări dramatice. Aceste modalități naturale se recomandă dacă vrei schimbări micuțe care oferă părului o strălucire discretă. Nu te îngrijora! Folosirea produselor din gospodărie nu îți afectează podoaba capilară, ci aduc beneficii reale pentru păr și scalp. Iată câteva idei:

Decolorarea părului cu apă oxigenată

Una dintre metodele populare pentru decolorarea părului se realizează cu apă și apă oxigenată. Protejează pielea feței cu o bandă și amestecă aceeași cantitate de apă și apă oxigenată. Toarnă soluția obținută într-un recipient cu pulverizator.

Pune mănușile din plastic și pulverizează o cantitate mică pe păr, ca să te asiguri că nu există o alergie. Continuă pulverizarea pe tot părul, până când ajungi la nuanța dorită, acoperă-l cu un prosop și lasă-l să acționeze între 15 și 40 de minute. Clătește bine părul. Ulterior, spală podoaba capilară cu produse hidratante, iar dacă este nevoie, apelează la un tratament pentru păr subțiat.

Decolorarea părului cu bicarbonat

A doua metodă naturală pentru decolorarea părului implică folosirea bicarbonatului de sodiu. Ai nevoie de o lingură de bicarbonat și de puțină apă, astfel încât să se creeze o pastă de consistență medie. Masează ușor pasta pe șuvițe sau pe locurile pe care le dorești mai deschise.

Lasă să acționeze maximum 20 de minute, clătește părul și spală-l în mod obișnuit.

Decolorarea părului cu miere și scorțișoară

În caz că nu ai mai auzit de decolorarea părului cu miere și scorțișoară, îți venim în ajutor. Ai nevoie de 3 linguri de miere, 3-4 linguri de scorțișoară și de 5 linguri de balsam de păr.

Ai părul scurt sau mediu? Poți să înjumătățești ingredientele de mai sus. Amestecă-le pe toate și aplică acest conținut pe tot părul, evitând zona feței. Înfășoară părul într-o pungă de plastic, pune un prosop pe cap și lasă să acționeze 30 de minute. Pentru rezultate cât mai vizibile, încearcă să mai rămâi câteva ore cu punga pe cap. Scorțișoara contribuie la aspectul strălucitor al părului și diminuează căderea prematură a firelor.

Decolorarea părului cu lămâie

Pentru decolorarea părului cu lămâie, îți trebuie apă caldă, un recipient cu pulverizator și o lămâie. Stoarce fructul într-un bol, adaugă puțină apă caldă și toarnă lichidul în recipient. Pulverizează soluția și încearcă să stai la soare, astfel încât sucul lămâii să fie activat de căldură. Lămâia te ajută și cu reducerea mătreții!

Decolorarea părului cu oțet

În final, poate dorești să încerci decolorarea părului cu oțet. Pe lângă oxidant și pudră decolorantă, ai ocazia să schimbi nuanța părului folosind o cantitate egală de apă și oțet. Pune amestecul într-un recipient cu pulverizator și amestecă bine.

Folosește lichidul pe tot părul, lasă-l să acționeze 30 de minute și clătește cu apă caldă din abundență. Oțetul nu doar că îți deschide nuanța părului, dar conține și vitamina B și C, recomandate pentru podoaba ta capilară.

Decolorarea părului la salon

Decolorarea părului la salon

Ești interesată de decolorarea părului la salon? Aceasta este cea mai sigură metodă prin care poți obține nuanța pe care ți-o dorești. Atât timp cât ești pe mâna experților, îndepărtezi orice risc. Totuși, dacă acasă reușești să-ți decolorezi părul la un preț avantajos, la un salon, costurile cresc.

Tipuri de decolorare profesională

Există câteva tipuri de decolorare profesională care nu dau greș.

Saloanele se pot ocupa de decolorarea părului natural, care presupune o deschidere a culorii actuale. Specialiștii recomandă o deschidere a culorii cu maximum 3 nuanțe, astfel încât părul să nu aibă de suferit. Acest lucru este indicat în special dacă dorești o schimbare radicală de look, de la brunet la blond. Decolorarea naturală a părului vopsit brunet se realizează pas cu pas, pentru cele mai bune rezultate.

În cazul decolorării părului deja vopsit, la salon va fi destul de simplu, pentru că produsele de decolorare au capacitatea de a îndepărta vopseaua. Ți-ai vopsit recent părul? Așteaptă cel puțin câteva săptămâni înainte de decolorare, pentru a evita deteriorarea.

Avantaje

Decolorarea părului la salon aduce și avantaje notabile asupra aspectului podoabei capilare la care ții atât de mult. Pentru că vorbim despre experți în hairstyling, aceștia se vor ocupa de părul tău într-o manieră simplă, sigură și eficientă.

Un profesionist nu îți va deteriora niciodată părul, te va consulta asupra culorii pe care o dorești și, cel mai important, va folosi produse de cea mai bună calitate.

Sfaturi de îngrijire a părului după decolorare

Procesul de îngrijire a părului decolorat trebuie să continue după acest procedeu care solicită firele.

Nu te spăla pe cap în primele zile

Fie că îți decolorezi părul la salon sau acasă, ar fi bine să nu-ți speli părul câteva zile sau să nu folosești apă prea fierbinte. Scalpul este sensibil după decolorare și s-ar putea să apară iritații sau mici arsuri.

Evită aparatele de styling

Un alt sfat util de îngrijire a părului după decolorare? Încearcă să eviți folosirea aparatelor de styling precum uscătorul, placa sau ondulatorul de păr, măcar în prima săptămână. Din cauza căldurii,firul se deteriorează mai ușor și devine uscat.

Lasă deoparte peria de păr

Deși trebuie să piepteni părul, poți să eviți peria după decolorare. Folosește un pieptene cu dinți mai rari, care să descurce fiecare șuviță. În acest fel, nu agresezi părul sau scalpul.

Folosește produse care hidratează și întăresc părul

Părul decolorat este mai sensibil, așa că trebuie să-l tratezi în consecință. Îmbogățește-ți colecția de produse pentru îngrijire cu un tratament profesional pentru păr vopsit sau cu un balsam spumă pentru păr blond, care îngrijesc, hrănesc și curăță în profunzime podoaba capilară.

La fel de potrivite sunt și șampoanele regenerante pentru păr vopsit și deteriorat, care pătrund în interiorul fibrelor capilare.

Acestea sunt cele mai importante sfaturi și recomandări care-ți sunt de folos pentru decolorarea părului. Asigură-te că folosești un decolorant de calitate, respectă instrucțiunile de pe ambalaje și bucură-te de un par sănătos și de o culoare intensă, care-ți vine impecabil. Indiferent dacă îți decolorezi părul acasă sau la salon, îngrijește-l cu produsele hidratante recomandate și coafează-l după bunul plac.