Comandă produse de peste 200 lei și ai TRANSPORT GRATUIT!

Colorarea părului prin tehnica balayage: tot ce trebuie să știi

Colorarea părului prin tehnica balayage: tot ce trebuie să știi

De ceva vreme, tehnica balayage este prezentă în trendurile de culoare a părului și se numără printre cele mai populare și solicitate stiluri de vopsirea a părului. Tot mai multe femei, printre care se numără vedete renumite și modele internaționale, optează pentru această tehnică de vopsire a părului, datorită look-ului natural pe care-l oferă.

Îți dorești și tu un păr balayage, însă vrei să te informezi corespunzător înainte de a aborda acest stil al părului? Descoperă în cele ce urmează tot ce trebuie să știi despre tehnica balayage, de la ce este tehnica balayage în sine, până la culorile potrivite pentru această tehnică de vopsire.

Ce este tehnica balayage?

Balayage este o tehnică de deschidere a părului care a fost creată de colorimetriștii francezi în anii 1970. În limba franceză, cuvântul “balayage” înseamnă ”a șterge, a mătura”. Mai degrabă decât tehnicile tradiționale de împachetare cu folie sau de acoperire cu casca, balayage este o tehnică de mână liberă care presupune deschidere în degrade a părului.

Vestea bună este că nu contează dacă ai un păr scurt sau unul lung - această metodă de deschidere poate fi folosită pentru orice tip de păr. Scopul principal al balayajelor este acela de a crea un aspect natural al părului. Dacă ai părul mai lung, tehnica balayage poate reprezenta o schimbare radicală a look-ului tău.


Ce trebuie să știi înainte de a alege tehnica de vopsire balayage

Balayage este o tehnică subtilă de evidențiere care nu este la fel de drastică precum schimbarea completă a culorii părului. Balayage funcționează pe orice culoare a părului, deci nu contează dacă ai părul brunet, blond sau roșu. Mai mult decât atât, se întreține ușor, nefiind nevoie să fugi la salon pentru retușare la fiecare două săptămâni din cauza rădăcinilor crescute.

Doar pentru că balayage nu necesită o întreținere complexă, nu înseamnă că nu există lucruri pe care trebuie să le iei în considerare înainte de a ajunge în salon. Ca și în cazul tuturor tehnicilor de deschidere, balayage-ul necesită decolorare. Cu cât este mai închisă culoarea de pornire, cu atât mai multă muncă va fi necesară pentru a obține rezultatul final dorit. Așadar, reține că ai putea participa la mai multe sesiuni de deschidere, în funcție de părul cu care începi și de rezultatul dorit la sfârșitul procesului.

Tehnica balayage se face mai degrabă cu mâna liberă decât prin folosirea foliilor și căștilor, acestea din urmă fiind adesea utilizate în timpul altor tehnici de deschidere. Așadar, înseamnă o aplicare manuală a culorii. Tehnica balayage își are numele datorită procesului de aplicare a culorii pe păr cu o pensulă și o placă de suport. După cum probabil ai ghicit deja, este o tehnică mai la îndemână pentru profesioniști, deoarece necesită o anumită abilitate a realizării. Pentru a găsi un colorimetrist potrivit, caută-l pe cel care este specializat în tehnica de balayage și mergi la o consultație înainte de a-ți vopsi parul.

Asigură-te că vei aduce poze care sa te inspire, astfel încât hairstylist-ul să știe exact ce vrei. Atunci când va vedea și va auzi ceea ce dorești de la balayage-ul tău, va putea să creeze un aspect personalizat, care îți va pune imaginea în evidență.


Balayage versus ombre: care sunt diferențele?

Tehnica balayage presupune colorarea părului în stil amestecat, fără să existe linii sau blocuri de culoare, gradul de nuanțare fiind unul subtil. Pentru rezultate mai naturale, unele șuvițe de păr sunt vopsite mai închis, pentru rezultate mai naturale și crearea acelor lumini și umbre specifice balayage-ului.


De cealaltă parte, tehnica ombre presupune colorarea părului cu un contrast mult mai bine definit între rădăcinile și vârfurile părului, colorarea începând de la jumătatea părului în jos. Astfel, tehnica de vopsire ombre, față de balayage, are un aspect mai vizibil și mai accentuat.

Tehnica balayage pas cu pas: cum să te vopsesti acasă

În tehnica balayage, culoarea se aplică manual, fără înfoliere, pe suprafața șuvițelor de păr. În final, acestea trebuie să se îmbine ideal cu restul părului, pentru obținerea unui rezultat cât mai natural. Îți dorești să încerci tehnica balayage acasă? Iată ce presupune un vopsit în tehnica balayage:

  • Materiale necesare pentru tehnica balayage - o pereche de mănuși, un prosop, agrafe de păr;
  • Vaselină pentru acoperirea rădăcinilor - aceasta creează o barieră protectoare pentru a împiedica vopseaua să pătrundă în piele;
  • Vopsea de păr de tip cremă - în tehnica balayage, aplicarea vopselei este minuțioasă și trebuie făcută pe toată lungimea părului și nu în apropierea rădăcinilor. Pentru un efect surprinzător, este recomandată o vopsea de păr tip cremă, pentru a nu se întinde mai mult decât îți dorești.

Realizarea tehnicii balayage acasă în etape

Cu o seară anterior vopsirii părului, este indicat să realizezi testul de vopsea, pentru a te asigura că nu ești alergică la vreuna din componentele vopselei.

  1. Împarte părul în patru părți, folosindu-te de un pieptăn.
  2. Aplică vaselina în zona rădăcinilor, pentru a nu permite astfel colorarea pielii.
  3. Aplică vopseaua de păr pe lungimea firelor de păr și în zonele pe care dorești să le luminezi, evitând rădăcinile părului.
  4. Folosește câteva agrafe de păr, pentru a separa zonele asupra cărora nu dorești să intervii.
  5. Pentru un rezultat natural, aplică vopseaua cu ajutorul degetelor pe șuvițele selectate.
  6. Revino asupra fiecărei șuvițe în parte, pentru a te asigura că ai aplicat o cantitate similară de vopsea pe fiecare.
  7. Dacă vopseaua îți atinge pielea, înlătur-o cu ajutorul unui prosop umed.


Culori potrivite pentru vopsire prin tehnica balayage

Atunci când mergi la salon și îți dorești un păr vopsit în tehnica balayage, hairstylist-ul va căuta cele mai potrivite culori complementare culorii tale de bază. De cele mai multe ori, doamnele și domnișoarele aleg să îmbine părul brunet cu nuanțe calde de miere sau un păr blond cu șuvițe aurii strălucitoare. Rezultatul? Un păr parcă sărutat de soare, cu rădăcini închise și vârfuri mai deschise. Desigur, asta nu înseamnă că tehnica balayage se rezumă doar la îmbinarea nuanțelor de blond la persoanele șatene sau brunete, ci se aplică pentru toate nuanțele de păr.

Cu toate acestea, cele mai potrivite culori pentru vopsire prin tehnica balayage rămân nuanțele de blond:


Galerie foto: 50+ idei de balayage

Din fericire, tehnica balayage poate fi aplicată oricui, însă e necesar ca lungimea părului să fie cel puțin până la nivelul lobului urechii, pentru a putea fi astfel conturate tușele de culoare. Fie că vrei să obții un balayage pe păr drept sau păr ondulat, fie că dorești un balayage cu blonde, balayage cu gri, balayage cu ciocolatiu, balayage cu roșcat, mov sau alte nuanțe îndrăznețe, sau șuvițe balayage, posibilitățile de vopsire a părului cu această tehnică sunt infinite. Iată câteva idei de balayage care să te inspire în schimbarea look-ului!

Balayage pe păr scurt

A spus cineva că dacă ai părul scurt nu îl poți vopsi cu tehnica balayage? Nici vorbă! Iată câteva exemple în care aplicarea tehnicii balayage pe păr scurt este un real succes!


Balayage pe păr mediu

Un bob lung în stil balayage arată nemaipomenit, la fel ca oricare altă tunsoare în acest stil al momentului. Descoperă mai jos sursa de inspirație pentru părul tău mediu!


Balayage pe păr lung

Părul lung este preferatul stilului balayage, motiv pentru care există numeroase opțiuni de vopsire a părului lung în acest stil. Iată cât de frumos ar putea arăta părul tău lung în stil balayage!


Te-am convins să abordezi și tu tehnica balayage? Acum deja cunoști toate informațiile esențiale despre această tehnică populară de vopsire a părului, așa că dacă ești tentată să faci o schimbare de look, nu mai rămâne decât să-ți faci o programare la salon. Sau, de ce nu, să găsești curajul de a încerca această tehnică acasă. Doar există zeci de tutoriale online care să te ajute să obții balayage-ul perfect!