Comandă produse de peste 200 lei și ai TRANSPORT GRATUIT!

Ce sampon sa folosesc? Recomandari pentru fiecare tip de par in parte

Ce sampon sa folosesc? Recomandari pentru fiecare tip de par in parte

Samponul este produsul cosmetic nelipsit din ritualul de ingrijire a parului. Zilnic, podoaba noastra capilara este expusa la praf, poluare si alti factori de mediu, de aceea are nevoie de o curatare eficienta si o protectie pe masura. Totusi, ca multe alte persoane, cu siguranta si tu te-ai gandit deseori ce sampon sa folosesc si cum pot sa-mi aleg un produs adecvat nevoilor mele. Ei bine, ne-am gandit sa venim in intampinarea tuturor femeilor cu cateva recomandari de sampoane profesionale potrivite pentru fiecare tip de par in parte. Vezi in continuare cum trebuie sa le alegi astfel incat sa te bucuri constant de cosite sanatoase, frumoase, stralucitoare si pline de vitalitate.

Cum sa alegi samponul potrivit pentru parul normal

Parul tau este unic, ca tine. Prin urmare, nu exista un sampon universal pentru toate persoanele. Bineinteles, cei mai norocosi sunt oamenii care au un par normal, lipsit de probleme, cu o stralucire naturala aparte si usor de coafat. Totusi, exista cateva criterii demne de luat in considerare la alegerea samponului:

Anotimpul

De regula, persoanele cu par normal trebuie sa aplice in cazul samponului aceleasi principii ca si pentru garderoba. Starea scalpului trebuie verificata odata cu schimbarea sezonului. Daca cei cu scalp gras ori foarte uscat pot folosi mereu acelasi sampon, oamenii cu scalp normal au nevoie de o protectie specifica in functie de anotimp. De pilda, iarna podoaba capilara are nevoie de un plus de hidratare, iar in sezonul estival de protectie impotriva razelor ultraviolete.

Ingredientele din compozitia samponului

Unul dintre cele mai importante aspecte de care trebuie sa tii cont cant te gandesti ce sampon sa folosesc pentru parul normal tine de ingredientele produsului cosmetic. Este necesar sa utilizezi un sampon fara sulfati, care sa nu-ti usuce pielea capului ori parul si sa-ti asigure o curatare eficienta.

Nevoia de hidratare

Chiar daca parul normal pare cel mai putin pretentios si el are nevoie de hidratare. Asadar, iti trebuie un produs echilibrant, care sa hidrateze parul in mod corespunzator si sa-l impiedice sa devina gras sau uscat.

Frecventa spalarii parului

Parul normal se spala dupa necesitate. Insa, ai grija la specificatiile de pe eticheta produsului pentru ca, de exemplu, un sampon daily use nu ti se va potrivi daca obisnuiesti sa-ti speli parul o data la trei zile.

Par normal: Sampoane recomandate

In situatia in care scalpul tau este lipsit de matreata sau depuneri de ulei inseamna ca te bucuri de un par normal, usor de ingrijit. In acest sens, este indicat sa optezi pentru o formula echilibrata, care fortifica firul de par, oferindu-i stralucire si o senzatie de catifelare.

Sampon Mineralizant Be Mineral – Be Hair

Sampon Mineralizant Be Mineral – Be Hair

Ideal pentru hidratare, volum, stralucire, protectie, elasticitate si vitalitate, samponul mineralizant Be Mineral – Be Hair poate fi utilizat si pentru parul normal. Aceasta formula inovatoare ofera o multime de beneficii podoabei capilare si o protectie excelenta impotriva stresului sau a factorilor de mediu.

Sampon Calmant Be Curativa – Be Hair

Sampon Calmant Be Curativa – Be Hair

Este unul dintre cele mai bune sampoane profesionale, bogat in uleiuri esentiale si ulei de masline. Samponul Calmant Be Curativa curata, detoxifica, revitalizeaza parul si ii da volum. Totodata, imbunatateste microcirculatia sangelui si hidrateaza in profunzime.

Sampon pentru Utilizare Frecventa – Fanola


Tratament potrivit pentru toate tipurile de par, samponul Frequent Shampoo Fanola curata, protejeaza si hidrateaza podoaba capilara. Poate fi utilizat frecvent fara sa subtieze structura si cu siguranta te ajuta sa scapi de dilema “ce sampon sa folosesc pentru parul meu”!

Cum sa alegi samponul potrivit pentru parul gras

Nu este deloc placut si se remarca printr-o secretie excesiva de sebum, lipsa de volum si aspect tern. Parul gras are tendinta de cadere si este predispus la formarea matretii. Intrucat are nevoie de o spalare frecventa trebuie sa tii cont de aceste aspecte cand iti cumperi samponul:

Proprietatile samponului

Citeste eticheta inainte de a achizitiona un produs pentru ingrijirea parului gras. Evita sampoanele hidratante, formulele pentru volum, intarire sau echilibrare ca sa poti face fata excesului de ulei. Poate te intrebi atunci ce sampon sa folosesc pentru parul gras? De preferat unul care nu stimuleaza productia de sebum.

Formula potrivita pentru par gras

Produsele non-hidratante sunt special concepute pentru a elimina excesul de sebum. Ele functioneaza foarte bine pentru scalpul gras. Daca ai nevoie de o curatare profunda din cand in cant poti alege un sampon clarifiant, dar pe care sa-l utilizezi cu moderatie.

Tipul samponului

Pe piata exista o multime de produse 2 in 1. Insa, pentru parul gras nu este indicat un sampon care sa contina si balsam deoarece incarca firul de par si il ingrasa mult mai repede. Balsamul si masca se aplica separat, dar doar pe a doua parte a lungimii parului, nu pe scalp.

Par gras: Sampoane recomandate

Persoanele cu par gras au nevoie de un sampon care indeparteaza impuritatile, elimina excesul de ulei, tonifica scalpul si mentine echilibrul natural al pH-ului. Oricine se intreaba ce sampon sa folosesc pentru par gras trebuie sa-si indrepte atentia in special catre formulele cu un continut ridicat de ingrediente astringente, precum proteinele din grau sau Pantenolul.

Sampon pentru Par Gras Rebalance – Fanola

Sampon pentru Par Gras Rebalance – Fanola

Contine proteine din grau ce ajuta la indepartarea sebumului, vitalitatea si stralucirea parului. Samponul Rebalance Shampoo Fanola are actiune astringenta, de reechilibrare si purifiere a scalpului si efect antiseptic.

Sampon Frequent Shampoo – Fanola


Formula delicata cu agenti de suprafata activi si extract de citrice face samponul pentru Utilizare Frecventa Fanola ideal si pentru parul gras. Curata si protejeaza parul lasandu-l placut la atingere si foarte usor de coafat.

Sampon Hygiene Shampoo – Fanola


Potrivit pentru par si corp, samponul igienizant Fanola curata, igienizeaza si purifica temeinic. Formula sa activa inlatura microorganismele patogene si protejeaza podoaba capilara de agresiunea factorilor externi.

Cum sa alegi samponul potrivit pentru parul uscat

Lipsit de volum, fara stralucire, flexibilitate si rezistenta, parul uscat impune o multime de probleme. Se electrizeaza cu usurinta, este aspru la atingere si dificil de aranjat. Un sampon potrivit pentru ingrijirea lui se achizitioneaza avand in vedere urmatoarele lucruri:

Tipul scalpului

De regula, putem vorbi de un scalp moderat pana la sever uscat. Din acest motiv, la alegerea samponului trebuie sa iei in calcul actiunea pe care produsul o va avea si asupra scalpului.

Ingredientele samponului

Ce sampon sa folosesc pentru parul uscat? De preferat ar fi o formula bogata in vitamine, ulei de argan, ulei de cocos, ulei de masline, Pantenol sau acizi grasi Omega 3 si Omega 6. Ideal ar fi sa utilizezi sampoane fara sulfati pentru parul uscat.

Balsamul folosit

Ingrijirea parului uscat presupune si folosirea unui balsam de calitate. Acesta va asigura hidratarea podoabei capilare pentru o perioada mai indelungata de timp. Prin urmare, atunci cand cauti un sampon potrivit pentru parul uscat, ia in considerare si tipul balsamului utilizat. De preferat ar fi sa faca parte din aceeasi gama ca sa functioneze cat mai bine.

Par uscat: Sampoane recomandate

Cel mai bun sampon pentru par uscat trebuie sa contina agenti de hidratare si ingrediente naturale care fortifica firul de par, il repara din interior si refac stratul superior.

Sampon Nourishing Shampoo – Fanola


Contine proteine din lapte si este potrivit pentru orice tip de par uscat sau cu tendinta de uscare. Samponul Restructurant pentru Par Uscat are o actiune puternica de hranire si hidratare, restructureaza firul de par si ii schimba total aspectul.

Sampon Iluminant cu Argan Aur 24K – Oro Therapy


Hidratateaza podoaba capilara, reda volumul si stralucirea parului. Samponul Iluminating Oro Therapy contine micro-molecule de aur, ulei de argan, cheratina, filtre UV si uleiuri esentiale.

Sampon Volume Shampoo – Fanola


Daca parul tau uscat este lipsit de volum poti incerca samponul Volume Shampoo Fanola. Acesta are o actiune de umplere si fortifica structura parului pentru a-i oferi mai multa forta, vitalitate si elasticitate.

Cum sa alegi samponul potrivit pentru parul cret

Acest tip de par nu este deloc simplu de tinut in frau. Chiar daca este invidiat de multi, posesoarele parului cret sunt adesea intr-o dilema cand se gandesc ce sampon sa foloseasca pentru pletele lor ondulate. Iata cum poti alege un produs cosmetic potrivit:

Textura parului

Cele mai multe sampoane profesionale au specificatii pe eticheta in functie de textura parului. Stabileste daca parul tau este fin, gros, ondulat sau foarte cret si alege un produs specific.

Ingredientele de baza

Parul ondulat are nevoie de sampoane de echilibrare, putin hidratante, in timp ce parul cret necesita formule foarte hidratante care reduc incretirea, dar fara sa ingreuneze buclele. Cand te gandesti ce sampon sa folosesc ca pletele mele sa fie elastice si sa nu se rupa usor, indreapta-te spre produsele cu uleiuri naturale, miere si acid linoleic.

Tipul scalpului

Este foarte important sa-i asiguri scalpului o ingrijire adecvata. Cand ai parul cret acesta poate fi uscat, gras, sensibil sau normal, iar pentru cele mai bune rezultate trebuie sa ai in vedere si acest aspect.

Par cret: Sampoane recomandate

De preferat ar fi sa folosesti sampoane profesionale pentru curatare si care ajuta parul cret sa fie elastic si sa nu se rupa usor.

Sampon pentru Par Cret sau Ondulat – Be Hair


Pentru un look ordonat si stralucitor, cu bucle bine definite, usoare si elastice foloseste samponul pentru Par Cret sau Ondulat Elasticizing Shampoo Be Curls. Este perfect si pentru parul predispus la despicare, are o formula delicata cu miere si contine uleiuri esentiale.

Sampon Mineralizing Shampoo Be Mineral – Be Hair

Sampon Mineralizing Shampoo Be Mineral – Be Hair

Ofera volum, stralucire, hidratare si elasticitate parului si include o formula inovatoare. Samponul Mineralizant Be Hair ofera podoabei capilare forta si vitalitate, protejeaza si infrumuseteaza parul, care este imediat dupa folosire placut la atingere.

Sampon Pregatitor Be Tech – Be Hair


Formula sa speciala cu pH 7,0 are rolul de a pregati parul pentru toate serviciile tehnice. Samponul Pregatitor Be Tech permite eliminarea impuritatilor minerale si a rasinei din cuticule, dar pastreaza invelisul hidro lipidic al pielii.

Cum sa alegi samponul potrivit pentru parul cu matreata

Una dintre cele mai mari probleme cu care te poti confrunta este matreata. Inestetica si neplacuta, aceasta apare fie din cauza uscarii excesive a scalpului, fie in urma ingrasarii excesive a parului. Ce poti sa faci in acest sens? Iata cum alegi un sampon adecvat:

Problemele specifice ale parului

Ce sampon sa folosesc pentru matreata? Ei bine, ai in vedere toate problemele pe care le intampini inainte sa cumperi un anumit produs. Deseori matreata este insotita de mancarimi sau iritatii, iar asta inseamna ca ai nevoie de un sampon care sa-ti rezolve toate problemele.

Nevoile si asteptarile tale

Vrei doar sa scapi de matreata sau iti doresti si un par plin de volum, hidratat si stralucitor? Poate ca pe langa matreata ai si calpul uscat ori gras sau podoaba capilara este slabita si fragila. Ia in considerare toate aceste lucruri ca sa gasesti un sampon care sa-ti satisfaca toate nevoile.

Formula specifica

Matreata este considerata o problema de sanatate, asa ca exista produse special concepute pentru indepartarea ei. Sampoanele profesionala anti-matreata au la baza ingrediente hidratante active care previn mancarimea, mentin scalpul curat si sanatos si parul frumos. Activatorii pe baza de zinc sunt potriviti intr-o astfel de situatie.

Par cu matreata: Sampoane recomandate

Produsele recomandate in acest caz trebuie sa inlature pielea moarta si sa favorizeze microcirculatia. Sunt necesare sampoanele care fac scalpul radiant si iti ofera un confort complet.

Sampon impotriva Matretii Parului Fanola

Sampon impotriva Matretii Parului Fanola

Special creat pentru a preveni infectia cu Pityrosporum Ovale, microorganismul care conduce la aparitia matretii, samponul Purity Shampoo Fanola are efect anti-microbian si de curatare a scalpului. Este compatibil cu orice tip de scalp care prezinta matreata deoarece are actiune dermopurifianta.

Sampon pentru Scalp Sensibil – Fanola

Sampon pentru Scalp Sensibil – Fanola

Chiar daca te gandesti ce sampon sa folosesc pentru matreata, afla ca poti lua in calcul si formulele care curata si hidrateaza parul. Samponul Sensi Care Shampoo Fanola restabileste echilibrul natural al scalpului si al podoabei capilare, curata delicat si elimina senzatia neplacuta de mancarime.

Sampon impotriva Caderii Parului – Fanola

Sampon impotriva Caderii Parului – Fanola

Este unul dintre sampoanele profesionale clasice folosite pe baza de proteine din plante si proteine din grau. Intrucat matreata conduce la caderea parului, samponul Energy Shampoo Fanola este perfect pentru a imbunatati calitatea firului si a bulbului capilar.

Cum sa alegi samponul potrivit pentru parul vopsit

Ingrijirea parului vopsit nu este una deloc simpla daca vrei sa-ti pastrezi culoarea cat mai mult timp. Ai nevoie de produse pentru mentinerea parului transformat pe care trebuie sa le alegi luand in considerare urmatoarele criterii:

Concentratia pH-ului

Te intrebi ce sampon sa folosesc pentru parul vopsit? Daca vrei ca moleculele de colorant sa nu fie spalate prea repede opteaza pentru sampoane blande, echilibrate la un pH mai scazut ca sa nu deschida cuticula parului.

Textura parului

Inainte de a-ti cumpara un sampon ai grija sa determini care este textura podoabei tale capilare. Parul poate fi natural ondulat, drept, cret sau foarte cret, iar pe langa mentinerea culorii trebuie sa ai in vedere si pastrarea aspectului podoabei naturale.

Tipul de culoare

Exista mai multe variante de a-ti colora parul. Poti opta pentru nuantator, vopsea permanenta cu sau fara amoniac, decolorare totala, par alb, suvite etc. In functie de tipul de culoare pentru care ai optat alege un sampon care sa te ajute sa-ti intretii parul vopsit o lunga perioada de timp.

Par vopsit: Sampoane recomandate

Daca nu stii ce sampon sa folosesti atunci cand te vopsesti iti recomandam sa optezi pentru produse special concepute pentru parul vopsit. Formulele dedicate mentin culoarea intacta, hidrateaza, ii redau parului stralucirea si luciul initial.

Sampon pentru Par Vopsit – Be Hair


Actiunea restructuranta si antioxidanta a samponului pentru Par Vopsit After Colour Shampoo Be Color se bazeaza in special pe continutul de cheratina, colagen si caviar. Aceste ingrediente active contribuie la prevenirea radicalilor liberi si la durabilitatea culorii cosmetice.

Sampon Anti-Galben No Yellow Be Color – Be Hair


Parul alb, grizonat sau deschis la culoare poate fi ingrijit cu samponul No Yellow Be Color. Acesta are o formula speciala cu pigment violet si poate elimina reflexele nedorite de galben din parul blond sau alb.

Sampon Sigilant dupa Vopsire – Be Hair


Odata ce ti-ai colorat parul ai nevoie si de un sampon Sigilant dupa Vopsire Finalizer Color Lock-In Shampoo Be Color. Ideal pentru culori de lunga durata, produsul are actiune eficienta de inchidere a cuticulei si este de un real folos pentru parul poros sau deteriorat.

Cum sa alegi samponul potrivit pentru parul decolorat

Caracterizat de un aspect tern sau lipsa de vitalitate, parul decolorat poate fi rezultatul folosirii unor vopsele de par nepotrivite ori a decolorarii repetate. Daca te gandesti ce sampon sa folosesc pentru acest tip de par, iata cum poti sa-l alegi:

Tipul scalpului si parului

Se poate intampla ca scalpul sa fie gras si uleios, iar firele de par uscate si varfurile despicate. In acest caz se recomanda un sampon echilibrant, care sa uniformizeze nivelul de umiditate al parului si scalpului. Practic, trebuie sa iei in considerare toate nevoile podoabei capilare pentru a achizitiona un produs adecvat.

Factorii de mediu

Decolorarea parului poate sa apara si atunci cand folosesti intens aparate ori produse de styling, tratamente chimice sau daca stai prea mult in soare. In functie de factorii care accentueaza deteriorarea alege un sampon care sa-i ofere protectie parului, sa-l intareasca si sa previna decolorarea excesiva.

Problemele parului

Se poate intampla ca, pe langa parul decolorat, sa te confrunti si cu matreata, mancarimi, caderea parului sau alte probleme. Cauta un sampon care sa ajute la hidratarea, curatarea si repararea podoabei capilare.

Par decolorat: Sampoane recomandate

Indiferent care este motivul decolorarii, ai nevoie de sampoane profesionale delicate ce restructureaza firul de par si contin proteine suplimentare ce-i redau stralucirea.

Sampon Reconstructor Botugen Botolife – Fanola


Acest produs contribuie la refacerea instanta a echilibrului natural de proteine. Samponul Reconstructor Botugen Botolife Shampoo curata in profunzime, lasa parul moale si hidratat, plin de volum si restructurat.

Sampon pentru Curatarea Parului – Fanola


Are la baza ingrediente naturale, care se depoziteaza in firul de par pentru a-i oferi o textura deosebita si un volum frumos. Samponul pentru Curatarea Parului No More The Prep Cleanser ofera rezultate garantate intr-un timp foarte scurt, dar fara sa dauneze stratului lipidic al scalpului.

Sampon de Tratament pentru Par – Fanola


Acest tratament inovator pentru par este ideal pentru parul colorat sau decolorat, are un pH scazut si nu schimba proportiile normale de mixare. Samponul de Tratament pentru Par Fiber Fix repara parul, protejeaza firele in timpul procesului de decolorare si asigura o transformare fara daune.

Cand trebuie sa-ti schimbi samponul: 7 semne

  1. Parul tau se incurca si devine tot mai greu de aranjat;
  2. Nu mai are volumul sau luciul dorit;
  3. Matreata de pe scalp nu dispare, ci revine tot mai agresiv dupa spalare;
  4. Exista o schimbare nedorita a texturii parului, in sensul ca devine mai gras ori mai uscat;
  5. Parul devine mai cret sau mai ondulat decat inainte;
  6. Podoaba ta capilara se comporta diferit odata cu schimbarea anotimpului sau a varstei;
  7. Samponul elimina uleiurile naturale din par.

Inca te mai intrebi ce sampon sa folosesc pentru parul meu? Cel mai probabil ti-ai gasit raspunsul la aceasta intrebare. Spalarea parului este o rutina pentru fiecare persoana, insa nu uita ca pentru a avea cosite ingrijite si sanatoase trebuie sa-ti alegi intotdeauna produse cosmetice potrivite nevoilor tale.