Comandă produse de peste 200 lei și ai TRANSPORT GRATUIT!

Ingrijirea parului uscat: Reguli, sfaturi si produse recomandate

Ingrijirea parului uscat: Reguli, sfaturi si produse recomandate

Ingrijirea parului uscat si deteriorat poate pune in impas foarte multe persoane deoarece necesita o rutina speciala, alaturi de produsele potrivite, dar si alaturi de un stil de viata sanatos, cu o alimentatie bogata si nutritiva pentru organism, par si unghii.

Daca te confrunti cu un par problematic, uscat, deteriorat si fara volum, atunci consulta ghidul prezent si descopera cum poti sa-i redai parului tau stralucirea, naturaletea si frumusetea acestuia!

Cum iti dai seama daca parul tau e uscat

Parul uscat si deteriorat isi pierde stralucirea naturala, elasticitatea si rezistenta firelor. Parul devine fragil si foarte slabit, putand fi rupt foarte repede: atunci cand iti treci degetele prin el sau cand il piepteni.

Totodata, parul uscat si aspru poate fi observat foarte usor deoarece are varfurile despicate, se coafeaza mai greu si are tendinta de electrizare. Parul nu va mai fi la fel de placut la atingere si vei avea nevoie de anumite produse care sa-i redea elasticitatea si stralucirea.

Cu atat mai mult, alaturi de o atingere aspra si o textura inelastica, parul uscat si deteriorat isi va pierde din umiditate si volum. Glandele sebacee de la radacini nu mai produc suficient sebum, iar podoaba ta capitala va parea foarte rara. Din cauza firului slabit, pot aparea uneori si cazuri de matreata ce trebuie tratate separat.

Parul uscat necesita o rutina cuprinzatoare, cu produse ce hranesc radacinile si firul, fiind folosite constant si corespunzator. O ingrijire intensiva, adaptata la nevoile tale, te va ajuta in scurt timp sa te bucuri de un par sanatos si plin de volum!

Care sunt cauzele parului uscat



Aspectul despicat, uscat si aspru al parului poate fi cauzat de foarte multe motive, pornind de la factorii genetici la cei interiori, de sanatate, oboseala si stres, la cei din exterior. Iata astfel care sunt cele mai comune cauze care duc la un fir uscat de par, pentru a sti cum sa te feresti si protejezi de acestea.

Lipsa lichidelor din organism

 Una dintre principalele cauze ale parului uscat (dar si tenului) este retentia de apa si chiar lipsa de lichide din organism. Hidratarea parului trebuie realizata atat din interior, dar si din exterior, cu produsele cosmetice necesare.

Lipsa vitaminelor

Exista numeroase vitamine si minerale care ajuta la mentinerea unui par frumos, bogat si voluminos, iar lipsa acestora poate duce la deteriorarea firelor de par. Include in dieta ta fructe si legume proaspete, nuci, seminte si cereale.

Lungimea parului

 In cazul in care te confrunti cu un par uscat, tine minte ca lungimea conteaza! Daca este prea lung, cantitatea de sebum nu poate ajunge pana la varfurile podoabei capilare.

Pieptan neadecvat

Incearca sa folosesti pieptene sau perie de lemn sau ceramica, fara dinti metalici sau duri. Piaptana-te bland si, daca parul este incurcat, ia suvita cu suvita, pentru a nu-l deteriora.

Stresul

Stresul nu este deloc benefic organismului, de aceea atunci cand treci printr-o perioada dificila, parul, pielea si starea ta generala se schimba. Incearca sa elimini evenimentele stresante si obositoare din viata ta cotidiana.

Temperatura apei

Este recomandat sa nu folosesti apa nici foarte calda, fierbinte, dar nici rece. Atunci cand te speli apa nu ar trebui sa depaseasca 35-38 de grade Celcius, iar pentru clatire nu mai mult de 30-33 de grade.

Rupi firele de par cu prosopul

Daca freci parul cu un prosop dupa ce l-ai spalat, atunci textura firelor se poate subtia si chiar rupe. Infasoara cu blandete parul pentru ca apa sa se imbibe in acesta.

Viciile si alimentatia precara

Viciile si mancarea lipsita de nutrientii pozitivi, precum mesele frecvente la fast-food, pe fuga, sau doar alimente ambajate din supermarket, grasimi, paine si retete foarte condimentate absoarba lichidul din organism si nu ofera acestuia nicio vitamina sau minerala necesara.

  • Nicotina, consumul de zahar si abuzul de alcool sunt, de asemenea, factori ce influenteaza negativ rezistenta si aspectul parului tau.

Ereditatea

Starea genetica poate caracteriza firul parului, exista posibilitatea ca parintii sau bunicii tai sa se fi confruntat cu un par problematic.

Ingrijirea incorecta

Ai nevoie de o rutina bine stabilita si de ingrediente si cosmetice benefice parului tau, daca vrei folosi un balsam pentru parul gras pentru parul uscat, atunci nu vei rezolva problema ci, din contra, o vei putea inrautati.

Produse de coafare si aparate

Folosirea zilnica a placii de par sau a ondulatorului poate duce la deshidratarea si la pierderea elasticitatii parului. Totodata, ai grija la produsele pe care le folosesti pentru a te vopsi.

Feonul

Foloseste feonul doar atunci cand te grabesti sa-ti coafezi parul, in rest, lasa-l sa se usuce natural. Poti folosi un prosop sau un tricou de bumbac pentru a usca parul.

Vremea

Parul trebuie protejat atat de soarele puternic, dar si de vremea rece deoarece firele pot sa se deshidrateze si deterioreze.

Solutii eficiente pentru ingrijirea parului uscat


Tratamente adecvate

Parul uscat si deteriorat are nevoie de tratamentele potrivite, precum cele ce ofera un efect intens de hidratare, care nu incarca firul de par si care redau o senzatie de volum si catifelare permanenta. Printre cele mai bune ingrediente pentru parul aspru si uscat se numara: uleiurile naturale, de masline sau de argan, uleiuri ce contin vaselina sau produse cu panthenol sau creatina.

Diminuarea efectelor nocive din mediu

Tenul uscat poate fi influentat negativ de poluarea, praful si fumul orasului, de expunerea indelungata la soare sau de temperaturile extreme, asa ca protejeaza-ti parul de caldura si frig prin purtarea palariilor si caciulor. Foloseste, de asemenea, produsele cosmetice potrivite pentru caracteristicile firului tau de par.

Suplimente nutritive

Chiar daca duci o viata sanatoasa, bazata pe miscare, odihna si regim alimentar echilibrat, pentru parul uscat vei avea nevoie de un boost de revitalizare si elasticitate. Incearca suplimentele cu Omega-3, si cele cu vitamine si minerale, precum fier, vitamina A, C sau biotina - vitamina B7.

Cu atat mai mult, adauga in dieta ta grasimi sanatoase si acizi grasi care vor ajuta scalpul sa devina mai hidratat, dar si sa regleze cantitatea de sebum. Consuma avocado, salata de fructe, somon si ulei de masline si, in perioada in care parul tau are nevoie de ajutor, nu schimba dieta cu una foarte restrictiva.

Coafarea corecta

Pentru evenimentele speciale iti doresti un look aparte, impecabil si elegant, insa acest lucru poate deteriora calitatea firului de par, lasandu-l pe acesta aspru si deshidratat. Daca iti doresti un par frumos vopsit si sanatos, atunci pastreaza o distanta de minim 3-5 luni intre sedintele de vopsit, iar pentru ondularea sau indreptarea parului, foloseste neaparat produse cosmetice de protejeaza firul, in caz contrar, acesta poate deveni subtire si aspru.

Daca vrei sa te bucuri de un timp scurt de coafare, dar si de un par sanatos, atunci incepe ritualul de infrumusetare cu o noapte inainte. Descurca podoaba capilara prin miscari blande si usoare. Prinde parul intr-un coc lejer (in cazul in care ai parul lung) si foloseste fete de perne din calitate, precum matasea.

Sfaturi utile pentru ingrijirea parului

Foloseste sampoane cu cat mai putine ingrediente

Sampoanele cu mai putine produse sunt in general mai naturale si contin intocmai substantele de care ai nevoie. Cu cat samponul sau celelalte produse pentru par contin mai putine ingrediente, cu atat iti vor pastra parul mai sanatos, catifelat si plin de volum.

Alege balsamul si masca potrivite pentru par

Balsamul contine anumite ingrediente care actioneaza direct la sursa problemei, fiind ideal impotriva agresorilor de mediu. Balsamul si masca de par trebuie aplicate doar de la jumatatea parului catre varfuri, nu si pe scalp. Clateste bine, pana cand nu mai exista produs pe par.

Spala parul in mod regulat

Fiecare tip de par trebuie spalat la un anumit interval de timp, de exemplu, cei care au parul gras si o cantitate de sebum in exces pe scalp, ar trebui sa se spele de cel putin 3-4 ori pe saptamana, pe cand cei care au un par uscat si deteriorat ar trebui sa spere parul mult mai rar..

Usuca parul natural

Mentionat anterior, feonul poate deteriora firul de par, deci se recomanda ca acesta sa fie folosit doar atunci cand te grabesti si vrei sa-ti coafezi parul, sau este prea frig astfel incat sa-l lasi sa se usuce in mod natural. Absoarbe apa din par de dupa baie cu un prosop de calitate sau un tricou de bumbac si lasa-l sa se usuce fara ajutorul feonului.

Alimentatie sanatoasa

Pentru ca parul tau sa aiba intotdeauna un aspect sanatos, este important sa ai grija la dieta si regim. O alimentatie echilibrata va contribui la frumusetea si elasticitatea podoabei capitale. Include in mesele tale zilnice seminte bogate in Omega-3, spanac, broccoli, varza si alte legume verzi, rosii, nuci, coacaze si alte fructe pline de vitamine si minerale.

Recomandarile HNI Cosmetice pentru tine



Pentru parul uscat si deteriorat vei avea nevoie de produse adecvate, care combat intocmai problemele cu care te confrunti. Incearca o rutina frecventa, bazata pe produse de calitate, pentru par problematic, uscat si fara volum. Investeste in cosmeticele care contin creatina - ce ofera volum si fortifica parul, phytokeratina - pentru hidratare si stralucire si panthenolul - care asigura umiditatea si rezistenta firului de par.

Samponul pentru par uscat. Samponul va curata impuritatile din timpul zilei si va reda firelor de par stralucirea naturala. Poti incerca ingredientele naturale si benefice ale sampoanelor, precum arganul, aurul, proteina de lapte sau uleiurile esentiale, pana vei descoperi intocmai produsul pe care-l cauti. Din colectia noastra recomandam Samponul Iluminant cu Argan Aur 24K si Protectie UV pentru un par sanatos si fara aspect aspru si deteriorat.

Balsamul pentru par uscat. Balsamul hidrateaza, hraneste si ofera elasticitate firelor de par. De exemplu, incearca formula de Balsam Restructurant pentru Par Uscat pentru un par matasos si catifelat. Nu uita, aplica-l doar de la jumatatea firului de par catre varfuri si maseaza-l usor!

Masca pentru par uscat. Masca Iluminanta cu Argan si Aur este o masca de par ce hidrateaza in profunzime podoaba capilara. Cu ingrediente ce actioneaza intocmai pentru nevoile tale, te vei bucura de un par voluminos numaidecat.

Tratamentul pentru par uscat. Tratamentele pentru par fac minuni, iar pentru nevoile tale recomandam tratamentele cu botulinum toxin! Ingredientul botulinum toxin din produs hraneste intens firul de par sin interior catre exterior, oferind stralucire, suplete si vitalitate podoabei capitare.

Uleiul pentru par uscat. Uleiul pentru par poate fi de mai multe feluri, unele dintre ele pot fi folosite dupa baie si lasate sa intre natural in fir, pe cand altele necesita clatire. Uleiurile, precum Uleiul de Argan Restructurant pentru Varfuri, hidrateaza, ofera elasticitate si protejeaza parul de soare, frig si alti factori externi!

Chiar daca parul uscat, deteriorat, aspru si fara volum te pune acum la incercare, foloseste produsele cosmetice recomandate si adecvate nevoilor tale, o rutina de ingrijire constanta si adopta un stil de viata sanatos prin alimentatie bogata in nutrienti, somn odihnitor, lipsa stresului, relaxare, miscare si activitati fizice si sociale. Vei vedea numaidecat cum parului tau ii va reveni elasticitatea si stralucirea naturala, iar tu te vei simti incredibil si gata pentru o noua zi!